Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ποτάμια οι δρόμοι από την καταρρακτώδη βροχή - Φραγμένα και τα φρεάτια

Ποτάμια οι δρόμοι του Ηρακλείου

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από το απόγευμα της Κυριακής πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με μεγάλη δυσκολία λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Η αγανάκτηση των οδηγών είναι μεγάλη που βλέπουν τα αυτοκίνητά τους περνούν μέσα από τα νερά σαν βάρκες και να κινδυνεύουν να ακινητοποιηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμβολή της Λεωφόρου Ικάρου με την Καζαντζίδη.

Αγανάκτηση των οδηγών στη Λεωφόρο Ικάρου
Αγανάκτηση των οδηγών στη Λεωφόρο Ικάρου
"Ποτάμι" η λεωφόρος Ικάρου
Ποτάμια οι δρόμοι στο Ηράκλειο
Ποτάμια οι δρόμοι στο Ηράκλειο
Ποτάμια οι δρόμοι στο Ηράκλειο
Ποτάμια οι δρόμοι στο Ηράκλειο

Στις φωτογραφίες που έστειλε στο ekriti παθών οδηγός φαίνεται πως έχει πλημμυρίσει ο δρόμος ενώ όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής το φαινόμενο σημειώνεται κάθε φορά που θα βρέξει καθώς οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΗ δεν έχουν φροντίσει τα φρεάτια να μην είναι φραγμένα από διάφορα υλικά, ώστε να γίνεται η απορροή του νερού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Παρουσίαση της πρώτης φάσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Νέας Αλικαρνασσού

Παρουσίαση της πρώτης φάσης του Ειδικού Χωρικού της Νέας Αλικαρνασσού

Παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου η 1 η φάσης της έκθεσης της διαδικασίας προέγκρισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Δ.Ε Αλικαρνασσού.

Τους βασικούς άξονες της έκθεσης, η οποία συντάχθηκε προκειμένου να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις και οι αναπτυξιακές δυνατότητες από την επικείμενη απομάκρυνση του Διεθνούς Αερολιμένα Ν. Καζαντζάκη, ανέπτυξαν οι ς μελετητές που την συνέταξαν, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη, στελεχών της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων φορέων του Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσει διαβούλευση πάνω στην συγκεκριμένη έκθεση, ώστε να διαμορφωθεί η τελική πρόταση που εν συνεχεία θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να εγκριθεί.