Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στο διάβασμα

διαβασμα παιδι

Μετά την πολύ επιτυχημένη διάλεξη που πρόσφερε στο κοινό η εκπαιδευτικός Μαρία Μαρκάκη, ως εισαγωγή στις υπόλοιπες 4 θεματικές ενότητες που αφορούν στην εκπαίδευση και στη συσχέτιση γονέα και παιδιού μέσα από αυτήν, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις 6.00 το απόγευμα θα παρουσιάσει την μεθοδολογία «Το μαγικό ταξίδι του γονέα» και την 1η της ενότητα με τον τίτλο: Πως μπορώ να βελτιώσω τον τρόπο που βοηθάω το παιδί μου στο σπίτι για την καθημερινή του μελέτη.

Η πρωτοποριακή μέθοδος «Το μαγικό ταξίδι του γονέα» στηρίζεται σε πολύχρονη εκπαιδευτική μελέτη και έρευνα της κας Μαρκάκη και λειτουργεί αποδεδειγμένα ως πολύτιμος οδηγός στην εξέλιξη του παιδιού και την επίτευξη της κατάκτησης της επιτυχίας. Παράλληλα ενδυναμώνει τον οικογενειακό ιστό, συμβάλλοντας στην ισχυροποίηση των σχέσεων γονέα και παιδιού, αφού στην ουσία τους καθιστά συνοδοιπόρους στο...ταξίδι της γνώσης και της προόδου του.
Αγκαλιάζοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης η γνωστή εκπαιδευτικός ιεραρχεί μέσα από αυτόν τον θεματικό κύκλο τις ανάγκες του μαθητή και θέτει ως βάση την πολύ ευαίσθητη και σημαντική για την μετέπειτα πορεία του παιδιού, βασική εκπαίδευση του. Η συμμετοχή όσων έχουν παιδιά ή ασχολούνται με την μελέτη των παιδιών, στην συγκεκριμένη ενότητα, τους εξασφαλίζει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα, όπως:

Με ποια διαδικασία γίνεται η μελέτη στο σπίτι.
Πως αντιμετωπίζω τις δυσκολίες μάθησης του παιδιού μου.
Το άγχος της καθημερινής μελέτης.
Με ποια μαθήματα πρέπει να ξεκινάμε τη μελέτη στο σπίτι και γιατί.
Πως και πότε γίνεται η προετοιμασία για τα διαγωνίσματα του σχολείου.
Που οδηγεί ο υπερβολικός έλεγχος της σχολικής μελέτης.

Μετά από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, πρόκειται να ακολουθήσουν 3 ακόμη θεματικές ενότητες, η δομή των οποίων σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να στηρίζει τον μαθητή σε όλη του την πορεία από την μελέτη στο σπίτι, μέχρι τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, την σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού και την αριστεία.
Αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία και την νοητική αφύπνιση του παιδιού, δεν πρέπει να είναι μοναχικό....

Γονέας και παιδί, μαζί, νικούν πάντα!

Εισηγήτρια: Μαρία Μαρκάκη
Ώρα έναρξης: 6 μ.μ
Κέντρο Εκπαίδευσης «Γνώση και Σοφία» Περδικάρη 6 (πεζόδρομος, κάθετος της Δαιδάλου)
Δηλώσεις συμμετοχής-Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2810 333613
Email: mariamarkaki_1@yahoo.gr
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ... βάθος απένταξη!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση χρηματοδότησης για το Open Mall.jpg

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο δήμος Ηρακλείου να μπει σε καθεστώς “επιτήρησης” όσον αφορά στο έργο του ανοικτού εμπορικού κέντρου- Open Mall, καθώς ενάμιση χρόνο μετά την έγκριση του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμία συμβασιοποίηση υποέργου.

Πρόκειται για ένα οραματικό πλάνο, οι συζητήσεις για το οποίο ξεκίνησαν το 2018, στο πλαίσιο του οποίου αξιοποιείται τμήμα του εμπορικού κεντρικού ιστού και με παρεμβάσεις ανάπλασης αλλά και ομογενοποίησης στις όψεις των 89 καταστημάτων που συμμετέχουν, δίνεται η αίσθηση ενός “ανοικτού” εμπορικού κέντρου ( με κεντρική πύλη εισόδου μεταξύ άλλων).

Ωστόσο, η παρέμβαση αυτή που θα έδινε ώθηση στην τοπική εμπορική κίνηση και θα αναβάθμιζε την εικόνα του κέντρου, έχει μείνει στάσιμη από μεριά του δήμου, που είναι ο κύριος δικαιούχος της πράξης και χρηματοδοτείται για αυτό με 1,5 εκ ευρώ. Συνδικαιούχος είναι το Επιμελητήριο Ηρακλείου με 597. 751 ευρώ, με τα υποέργα που του αναλογούν να είναι κυρίως συμπληρωματικά του έργου και να “κουμπώνουν” πάνω στη κυρίως υποδομή, που είναι ευθύνη του δήμου.

Έγκριση 6 μήνες αργότερα!

Οι …. καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών ξεκίνησαν από πολύ νωρίς: Ενώ η απόφαση έγκρισης από το Υπουργείο για να “τρέξει” το πρόγραμμα του έργου με κοινοτική χρηματοδότηση δόθηκε στις 28-6-2019 και βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια , το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου έλαβε απόφαση έγκρισης του έργου έξι μήνες αργότερα (!), στις 20 Ιανουαρίου του 2020, δηλαδή σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος. Βάσει της απόφασης έγκρισης από το Υπουργείο, η ημερομηνία υλοποίησης έχει οριστεί για τις 31.12.2021, δηλαδή σε έναν χρόνο από τώρα!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε αυτό τον έναν χρόνο αλλά και στην όποια παράταση δοθεί -ως είθισται- σε έργα ευρωπαικής χρηματοδότησης αυτής της κατηγορίας, ο δήμος Ηρακλείου δεν προλαβαίνει να εκτελέσει το σύνολο των υποέργων, ανάμεσα στα οποία τα απαιτητικά υποέργα των εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων κοινής ωφελείας αλλά και τις εργασίες της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης και κατασκευής συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο δήμος θα μπει σε “καθεστώς επιτήρησης” από τη Διαχειριστική Αρχή ( την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ανταγωνιστικότητα , Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η Αρχή θα καταρτίσει τον “μπούσουλᔨ, τα βήματα που θα πρέπει να ικανοποιεί ο δήμος σε σχέση με το έργο, διαφορετικά στο βάθος … απένταξη!

Τί λέει η δημοτική αρχή

Από τη μεριά της η δημοτική αρχή αναγνωρίζει την καθυστέρηση με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη να απαντά στο ekriti.gr ότι “Υπάρχει δεδομένη καθυστέρηση. Το έργο αυτό αποτελεί μια σύνθεση διαδικασία, ενώ τεράστιες υπήρξαν οι αρρυθμίες λόγω κόβιντ”. Σύμφωνα με τον ίδιο, δίνεται ένας “αγώνας δρόμου” από τη δημοτική αρχή προκειμένου έως το τέλος της δημοτικής θητείας στις 31-12 του 2023 να έχει αποδοθεί το σύνολο του έργου, με τον αντιδήμαρχο να “ποντάρει” στις παρατάσεις που θα πάρει το έργο λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. “Στον προγραμματισμό μας είναι να γίνουν άμεσα οι διαγωνισμοί για τον Τεχνικό Σύμβουλο και την ανάθεση της μελέτης για την τεχνική ανάπλαση, την οποία το 2022 θα συμβασιοποιήσουμε” συμπλήρωσε.

 

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Λίγα λόγια για το έργο και τη φιλοσοφία που το “διατρέχει" όπως αναφέρονται στο Τεχνικό Δελτίου του Δήμου: Το «Οpen Mall» δεν θα είναι μια σύνδεση κάποιων επιχειρήσεων που έτυχε να συνυπάρχουν χωρικά, αλλά θα λειτουργεί ως «τοπόσημο» για την πόλη.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου επιλέχθηκε να αναπτυχθεί σε τμήμα του ιστορικού εμπορικού κέντρου εντός των βενετσιάνικων τειχών της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή που περικλείουν οι οδοί: Ζωγράφου – Χατζ. Γιάνναρη –Έβανς (μικρή) – Αβέρωφ και οι οδοί Γιαννιτσών, Τσικριτζή και Θεοδοσάκη. Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει ένα πυκνό δίκτυο στενών οδών. Παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο έντονος εμπορικός και επιχειρηματικός χαρακτήρας της, ο ισχυρός χαρακτήρας κεντρικότητας, ο κτιριακός και αρχιτεκτονικός πλούτος, η γειτνίαση των εμπορικών καταστημάτων με μνημεία και ελεύθερους δημόσιους χώρους, η συνεκτικότητα, οι αναβαθμισμένες και σε σχετικά καλή κατάσταση υποδομές για πεζούς και ΑμεΑ και η ικανοποιητική κάλυψη από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Εργαζόμενοι στην Κρήτη, ασφαλισμένοι στη Βουλγαρία και φοβούνται να μιλήσουν!

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος

Ταραντίλης: Αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων