Ηράκλειο

Ηράκλειο: Λαïκή Συσπείρωση για την κατάληψη του Λυκείου Αρχανών

 Λυκείο Αρχανών

Η Λαïκή Συσπείρωση στηρίζει την κατάληψη του Λυκείου Αρχανών και σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα μαθητών-γονιών του Λυκείου Αρχανών, όπου οι μαθητές προχώρησαν στις 20/1 σε κατάληψη, υποστηρίζοντας τα αιτήματα τους σχετικά με την αποκατάσταση κατασκευαστικών προβλημάτων της σχολικής μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τις βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου, οι αίθουσες διδασκαλίας πλημμυρίζουν με νερά, εξαιτίας ελλιπούς στεγάνωσης των κουφωμάτων. Επιπλέον, προβλήματα παρουσιάζει και η θέρμανση του κτιρίου.

Τα παραπάνω ζητήματα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς έχουν τεθεί ξανά στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε πρόσφατα το σχολείο. Κατά την επίσκεψή του τόνισε ότι για την έναρξη των επισκευών χρειάζεται «πρώτα να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να σταματήσουν οι βροχοπτώσεις», υποστηρίζοντας εντελώς κυνικά ότι σε άλλες περιοχές του Δήμου μας οι μαθητές δεν έχουν καν σχολικά κτίρια για να στεγαστούν!

Για άλλη μια φορά παρουσιάζεται η έλλειψη σχεδιασμού και πρόβλεψης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες, αφού ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη, κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαïκής Συσπείρωσης» είχαν επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου. Η απάντηση που λάβαμε τότε από τον Δήμαρχο είναι ότι τα σχολεία της περιοχής μας είναι σε καλή κατάσταση και ότι είμαστε υπερβολικοί σ’ αυτά που παρουσιάζαμε.

Εκτός όμως από την έλλειψη πρόβλεψης από πλευράς του Δήμου, αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική που εφαρμόζεται, την οποία ακολουθεί πιστά η δημοτική αρχή, η οποία κάθε χρόνο αφαιρεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, καθυστερεί την καταβολή των δόσεων προς τις σχολικές επιτροπές και επιτρέπει το 2020 να πραγματοποιούνται μαθήματα σε αίθουσες όπου μπαίνουν τα νερά της βροχής!

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών και καλεί τους εκπροσώπους τους, μαζί και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τους καθηγητές, να απαιτήσουν την άμεση αποκατάσταση των κατασκευαστικών ελλείψεων από την πλευρά του Δήμου".

 

 

 

Ηράκλειο

Σε αποκριάτικους ρυθμούς το Ηράκλειο - Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι(φωτογραφίες)

Από την καρναβαλική παρέλαση

Παρά το τσουχτερό κρύο και την βροχή κατά διαστήματα,μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το κέντρο του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν στο Καστρινό καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε και φέτος.

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία 18 Άγγλων, την 25ης Αυγούστου, συνέχισε στην Δικαιοσύνης και κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όλοι χόρευαν σε αποκριάτικους ρυθμούς και ήταν μια καλή ευκαιρία Ηρακλειώτες αλλά και επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού
Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού
Εντυπωσιακά άρματα και στολές
Εντυπωσιακά άρματα και στολές
Ευφάνταστα άρματα
Ευφάνταστα άρματα
Ξέφερνοι ρυθμοί
Ξέφερνοι ρυθμοί
Εντυπωσιακές παρουσίες
Εντυπωσιακές παρουσίες
Εικόνες από την παραλιακή
Εικόνες από την παραλιακή
Στο άρμα ο Ποσειδώνας
Στο άρμα ο Ποσειδώνας
Σε βραζιλιάνικους ρυθμούς
Σε βραζιλιάνικους ρυθμούς
Μασκαρέματα....
Μασκαρέματα....
Πλήθος κόσμου στο Καρναβάλι
Πλήθος κόσμου στο Καρναβάλι
Από το Καρναβάλι
Από το Καρναβάλι
Και ξυλοπόδαροι
Και ξυλοπόδαροι
Η παρέλαση στην 25ης Αυγούστου
Η παρέλαση στην 25ης Αυγούστου

Την παρουσίαση του Καστρινού Καρναβαλιού έκανε ο Γιώργος Τσιχλάκης και την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Βενέτης.Εξάλλου σε ρυθμούς Καρναβαλιού την Κυριακή ο Κρουσώνας, ο Πύργος Μονοφατσίου, η Νεάπολη και το Καστέλι.