Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αγανάκτηση για τις προμήθειες των τραπεζών - Πως διπλασιάστηκε το... παράβολο

Γκισέ τράπεζας

Την αγανάκτηση των πολιτών έχουν προκαλέσει οι υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών για κάθε συναλλαγή ή πληρωμή.Η υποχρεωτικότητα να περνούν όλες οι συναλλαγές από τις τράπεζες έχει επιφέρει τεράστια κέρδη σε αυτές.

Το περασμένο Σάββατο τα παράπονα ακροατών του Ράδιο Κρήτη έπεσαν "βροχή" γι αυτές τις χρεώσεις τώρα αναγνώστης του ekriti μας έστειλε οργισμένος την απόδειξη τράπεζας που άκουσον άκουσον για ένα παράβολο που προμηθεύτηκε από το ΚΕΠ για συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά τους εκπαιδευτικούς αξίας 3 ευρώ πλήρωσε 5,80 αφού η τράπεζα ως προμήθεια κράτησε άλλα 2,80 ευρώ δηλ σχεδόν όσο και το παράβολο.

Το παράβολο για τον ΑΣΕΠ και η αξία του
Το παράβολο για τον ΑΣΕΠ και η αξία του
Και η αξία του μετά την χρέωση της τράπεζας..
Και η αξία του μετά την χρέωση της τράπεζας..

Υπολογίστε πόσα χρήματα θα εισπράξουν οι τράπεζες από τους τουλάχιστον 150.000 ενδιαφερόμενους που κάνουν τα χαρτιά τους στον ΑΣΕΠ για το διαγωνισμό που αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτικών και πόσα εισπράττουν και για όλους τους διαγωνισμούς και συναλλαγές των πολιτών. 

Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει φραγμός σε αυτή την ασυδοσία και την εκμετάλλευση και καλούν την πολιτεία να λάβει επειγόντως μέτρα.

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

κόμβος Αγίας πελαγίας

Τη δέσμευση του εργολάβου ότι ο πολύπαθος κόμβος Αγίας Πελαγίας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία 16 Ιουνίου ή και λίγες ημέρες νωρίτερα έχει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μενέλαος Μποκέας όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Μποκέας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπήρχαν σε ένα έργο που εκτελείται απ ευθείας από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών με κυριότερο τη μη πρόβλεψη στην αρχική μελέτη των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβάδυνσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκπονηθεί νέα μελέτη και ενώ ο κόμβος ήταν έτοιμος, να σημειωθεί νέα μεγάλη καθυστέρηση αφού το οδικό έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί καθώς δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς

Σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπου όμως διαμένουν μόνιμα χιλιάδες Ηρακλειωτών αυτό το σημείο καρμανιόλα ακόμη ταλαιπωρεί τους οδηγούς και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αφού καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος την ώρα που θρηνούμε ήδη δεκάδες νεκρούς δηλ αποτελεί κίνδυνο- θάνατο..

Σε κάθε περίπτωση το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και μένει να δούμε εάν τελικά παραδοθεί στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

"Ανάσα" το 2032 για τα Λινοπεράματα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπλαση των Λινοπεραμάτων όταν απομακρυνθούν οι δραστηριότητες που φιλοξενούνται στην περιοχή όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής,με υποδομές για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πλήθος άλλων δράσεων.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις ολοκληρωθεί το μέγαλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής δηλ τα επόμενα 5 χρόνια ενώ συνολικά όλες οι υποδομές και δραστηριότητες που φιλοξενούνται εκεί για δεκαετίες αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί έως το 2032 και να μεταφερθούν στην Κορακιά.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους