Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου - κορωνοϊός: Εξετάζει το ενδεχόμενο να διενεργεί rapid tests σε εκπαιδευτικούς

σχολεία

Τη σκέψη για διενέργεια 500 rapid tests σε εκπαιδευτικούς της Α' βάθμιας Εκπαίδευσης μέσω των δομών του δήμου, εξετάζει η δημοτική αρχή Ηρακλείου. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, αναδείχτηκε το μείζον θέμα της καθυστέρησης στη διενέργεια των test ακόμη και για τις περιπτώσεις νηπιαγωγών και δασκάλων που επιστρέφουν από τους τόπους κατοικίας τους- από άλλες περιοχές της χώρας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο- στο Ηράκλειο, για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αβαθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” Γιώργος Μακράκης, ο προγραμματισμός του τεστ από την ειδική πλατφόρμα που έχει συστήσει το Υπουργείο αργεί έως και 6 ημέρες, ένα χρονικό διάστημα δηλαδή “κρίσιμο” για τη διασπορά του ιού. Προκειμένου να αρθεί αυτή η χρονοβόρα οδός, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης ανέφερε ότι ο δήμος  θα εξετάσει τη δυνατότητα για τη διενέργεια των πρώτων τεστ, με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Διαμαρτυρία

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών προχωρά σήμερα το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης και αύριο έξω από τη Λότζια, ζητώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκτός από τα γρήγορα τεστ, τα οποία οι εκπαιδευτικοί θέλουν να γίνονται άμεσα, λόγω και της “κινητικότητας” των εορτών, ζητούν να υπάρχει και προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς για τους συναδέλφους τους οι οποίοι είτε βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, ζητούν να διευθετηθεί το θέμα με την καθαριότητα των σχολείων καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που, υπό την εποπτεία μιας καθαρίστριας, ανήκουν δύο και τρεις σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα το έργο της καθαριότητας να μην είναι αυτό που ενδείκνυται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

Επιστημονικές ανακαλύψεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν το 2021

Δερμιτζάκης: Άνοιγμα της εστίασης σε τρεις εβδομάδες, μόνο σε εξωτερικούς χώρους

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: ΕΣΠΑ και έργα ανάπτυξης στη συνεδρίαση της ένωσης Περιφερειών

Περιφέρεια Κρήτης ΕΣΠΑ

Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Στη συνεδρίαση βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ, η νέα προγραμματική περίοδος καθώς και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και η συντονίστρια RIS3Crete, Αν. Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Χρυσή Δασκαλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Δέκα ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Κρήτης για το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Κρήτη: Σημαντικά ευρήματα για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης