Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

Image
Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού
 clock 14:33 | 01/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια υπέροχη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Υλικά Συνταγής

1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)

3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)

3 κ.σ. κουκουνάρι περίπου

1/2 με 3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο) περίπου

1/2 με 3/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Σύζουμα (Μακαρόνια στο ζωμό κρέατος)

Εκτέλεση

Ιδανικά, για να φτιάξουμε την τέλεια σάλτσα πέστο βασιλικού, πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Χωρίζουμε τα φύλλα του.

Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει. Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι.

Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε. Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο βασιλικού σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis