Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Η συνταγή της ημέρας: Μαγειρίτσα

Image
μαγειρίτσα
 clock 13:17 | 18/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά:

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ρύζι, γλασέ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο + extra για το σερβίρισμα
  • 1+½ lt ζωμό βοδινού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 κρόκους αυγού
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.

Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό βοδινού και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι και τον άνηθο 20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού. Αφού μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.

Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε τη μαγειρίτσα στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι

 

Σημ: Μπορείτε την ίδια συνταγή να κάνετε και με συκωτάκια κοτόπουλου.

 

giorgostsoulis.com

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis