Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Cupcake Άγιος Βασίλης

Image
αγιος βασιλης-κεικ.jpg
 clock 13:18 | 17/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Το πιο santa cupcake που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

tip: Πρέπει να έχουν κρυώσει καλά τα κεκάκια πριν τα στολίσουμε.

Υλικά:

Για τα cupcake:

  • 180 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • 20 γρ. κακάο
  • 6 γρ. μαγειρική σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 120 ml ξινόγαλο
  • 60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 270 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 αυγά, medium
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml καφέ

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 900 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσο επιθυμούμε)

 

Για το σερβίρισμα:

  • Δάκρυα σοκολάτας, για τα μάτια
  • Κόκκινα σοκολατάκια, για τη μύτη

 

Εκτέλεση για τα cupcakes:

  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλο το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Παράλληλα, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον καφέ , το βούτυρο, το ξινόγαλο, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Έπειτα, μεταφέρουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι στο παραπάνω μπολ ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
  • Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε 12 φόρμες για cupcake, αφού τα έχουμε αλευροβουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα cupcakes από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα:

  • Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα σε δόσεις χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ύστερα, χωρίζουμε το μείγμα στα 3. Αδειάζουμε το ⅓ του μείγματος σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη. Αμέσως μετά, ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα στο άλλο τρίτο και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ροζ το μείγμα. Μόλις γίνει ροζ, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Τέλος, ρίχνουμε κόκκινο χρώμα και στο τελευταίο τρίτο από το μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κόκκινο. Μόλις γίνει κόκκινο, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και αφήνουμε ξανά στην άκρη.

Για τη σύνθεση:

  • Ξεφορμάρουμε τα cupcake και απλώνουμε στα ⅔ τη ροζ ζαχαρόπαστα.
  • Κατόπιν, δημιουργούμε το σκούφο του Άγιου Βασίλη με το κόκκινο μείγμα και τη γενειάδα του με το λευκό χρώμα.
  • Τέλος, σχηματίζουμε τα μάτια του και τη μύτη του με τα δάκρυα σοκολάτας και τα κόκκινα σοκολατάκια αντίστοιχα και σερβίρουμε.

 

giorgostsoulis.com

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis