Γυναίκα

Αδυνάτισμα: Τρία περίεργα τρικ δίαιτας που, όμως, αποδίδουν

νερό με λεμόνι.jpg

Στον (μακρύ) δρόμο για την απώλεια βάρους, πολλοί άνθρωποι αναζητούν ένα πλήρες και λεπτομερές διατροφικό πλάνο, θερμιδομετρημένο με συγκεκριμένες μερίδες, ενώ κάποιοι άλλοι αναζητούν απλά τρόπους για να “κόψουν δρόμο” και να χάσουν κιλά γρήγορα και αβίαστα.

Σίγουρα ένα μακροπρόθεσμο πλάνο στο αδυνάτισμα δεν είναι απλό πράγμα, αλλά έχει αποδειχτεί πως είναι πιο αποτελεσματικό. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορισμένα απλά “τρικ” που μπορείτε να εφαρμόσετε αν θέλετε να χάσετε πιο εύκολα μερικά κιλά.

1. Πίνετε νερό πριν από τα γεύματα

Αυτό είναι το πιο εύκολο και πιο άμεσα αποδοτικό κόλπο για αδυνάτισμα και το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Obesity, προσθέτει πόνους στην αξιοπιστία του. Οι ερευνητές ότι τα άτομα που πίνουν 400ml νερού 30 λεπτά πριν από τα κύρια γεύματά τους, χάνουν πάνω από 5 φορές περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό.

2. Καταναλώνετε πολλές σούπες

Δεν είναι τυχαίο που ένα επίσημο γεύμα, ξεκινάει με πρώτο πιάτο μία σούπα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2007 στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, έδειξε ότι όσοι τρώνε μια σούπα χαμηλών θερμίδων πριν το μεσημεριανό γεύμα καταναλώνουν συνολικά 20% λιγότερες θερμίδες στο γεύμα τους, συγκριτικά με εκείνους που δεν τρώνε σούπα.

3. Τα αρωματικά φαγητά αδυνατίζουν με έναν απίθανο τρόπο

Λένε ότι πρώτα “τρώμε με τα μάτια και μετά με το στόμα” και -όχι τυχαία- κάθε σεφ που... σέβεται τον εαυτό του, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πιάτο που να είναι πρωτίστως θελκτικό στο μάτι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι “τρώμε και με την μύτη”! Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Flavour, έδειξε ότι όσο πιο αρωματικό είναι ένα φαγητό τόσο πιο πιθανό είναι να καταναλώσουμε 5-10% λιγότερη ποσότητα.

 

via

Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

γυναίκα απιστία

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις

Κριός
Καλό θα 'ναι να μην αφήσεις πράγματα που συνεννοήθηκες με σύντροφό ή συνεργάτες ατελείωτα για να πιάσεις κάτι άλλο, καινούργιο.

Ταύρος
Είναι πολύ αμφίβολο ότι συναισθηματικές και χρηματικές «γενναιοδωρίες» που κάνεις περιμένοντας ανταμοιβή, θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Δίδυμοι
Εμπιστεύσου σύντροφο και συνεργάτες ως εκεί που δεν πηγαίνεις κόντρα στη λογική. Άλλο είναι καλά παιδιά και τα λέτε ωραία, άλλο οι δυνατότητές τους.

Καρκίνος
Αν έχεις παραπάνω χρόνο να βοηθήσεις με δουλειές άλλων, να το κάνεις. Απλώς μην αναλαμβάνεις οικογενειακές υποχρεώσεις που «καίνε» τελείως τα δικά σου.

Λέων
Η ευδιαθεσία και η δυνατότητα να κάνεις ωραία πραγματάκια και οι κοινωνικότητες, μην κοντράρουν τελείως μαθήματα, επιμόρφωση και δραστηριότητες αυτοβελτίωσης.

Παρθένος
Εύκολα υπερβάλλεις την αξία όσων κάνεις στο σπίτι και το γραφείο επειδή φαίνεσαι ο κερδισμένος της υπόθεσης κι εύκολα αγνοείς τις επιθυμίες του άλλου.

Ζυγός
Μη χάσεις σήμερα τη συνήθεια να είσαι σχετικά συνετός σ' αυτά που λες και βιαστείς να πεις και να κάνεις, επειδή αυτό λειτουργεί σε βάρος των σχέσεων σου και φέρνει αντιδραση.

Σκορπιός
Μην χάνεις χρόνο κι ενέργεια εμπλεκόμενος σε κουτσομπολιά και καταστροφολογία επειδή είσαι κάπως καλά, γιατί αμελείς αυτά που χρειάζεται να κάνεις.

Τοξότης
Αυτό που δεν αλλάζεις μια συνταγή όταν λειτουργεί; Αυτό παθαίνεις και βιάζεσαι να διαιωνίσεις καταστάσεις, έστω κι αν ξέρεις ότι δημιουργικά και προσωπικά τεμπελιάζεις.

Αιγόκερος
Τείνεις να εθιστείς στην ανησυχία, το να μην είσαι καλά και τους χειρισμούς για να «σώσεις» τη μέρα. Μάλλον υπερβάλλεις τη σημασία σου και αμελείς να λύσεις τα δικά σου θέματα.

Υδροχόος
Ωραία ενσταντανέ με φίλους κι ομαδικές δραστηριότητες που υπόσχονται ενδιαφέρουσες αρχές. Ενθουσιάζεσαι τόσο που τείνεις να παραμελήσεις τις σχετικές ενέργειες.

Ιχθύες
Ένα ευχάριστο αεράκι στην καριέρα και την κοινωνική σου ζωή, όμως ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, όσο κι αν θέλεις να το πιστέψεις.