Γυναίκα

4 λαχανικά που αν μαγειρευτούν είναι πιο θρεπτικά

4_lahanika_poy_an_mageireytoyn_einai_pio_threptika.jpg

Αν και σε γενικές γραμμές είναι πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά, τα συγκεκριμένα ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία τροφίμων τα οποία απελευθερώνουν τα θρεπτικά τους συστατικά αφού μαγειρευτούν.

Ντομάτες
Η ντομάτα όταν μαγειρεύεται απελευθερώνει λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία πολύ σημαντική για την άμυνα του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει διότι διασπάται το τοίχωμα των κυττάρων της με αποτέλεσμα να απελευθερώνει σε μεγάλες ποσότητες την πολύτιμη ουσία. Παρόλα αυτά, το μαγείρεμα της ντομάτας θα πρέπει να είναι σχετικά σύντομο, αφού όσο περνάει η ώρα χάνει την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C.

Καρότα
Το μαγείρεμα του καρότου βοηθά στην απελευθέρωση των πλούσιων αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει το καρότο. Επίσης, είναι η κυριότερη πηγή βήτα καροτίνης, ουσία που ενισχύει την όραση, προστατεύει από την ωχρά κηλίδα και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σπανάκι
Το σπανάκι, όπως και πολλά φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Εκτός από αυτό, είναι από τις κυριότερες πηγές φολικού οξέος, ουσία που βοηθά σημαντικά στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων. Με το μαγείρεμα εκλύονται όλες αυτές οι ουσίες και έτσι ο οργανισμός μπορεί να τις απορροφήσει ευκολότερα.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες και φολικό οξύ. Όμως, λόγω των σκληρών φυτικών ινών που έχουν, η απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών γίνεται δύσκολη υπόθεση. Με το μαγείρεμα, διασπώνται οι σκληρές ίνες απελευθερώνοντας τις πολύτιμες ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός.

via

Γυναίκα

Σχέσεις και Sex

Το τρικ για να καταλάβεις αν κάποιος ενδιαφέρεται για εσένα

ζευγάρι

Η ανάλυση της γλώσσας του σώματος δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως αποτελεί ολόκληρη επιστήμη.

Εμείς οι ίδιες, πολλές φορές μπορούμε να κρύψουμε όσα αισθανόμαστε χρησιμοποιώντας τα λόγια, το σώμα μας, όμως, δύσκολα μπορεί να πει ψέματα. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το μυστικό για να μάθουμε να διαβάζουμε τα σωτήρια σημάδια που είναι σε θέση να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πότε κάποιος ενδιαφέρεται για εμάς και τα λεγόμενά μας και πότε αδιαφορεί ή απλά… μας ανέχεται κατά η διάρκεια μιας συζήτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το έξυπνο κόλπο που θα τον κάνει να σε ερωτευτεί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πιο ασφαλής τρόπος για να μπούμε στο μυαλό του συνομιλητή μας είναι να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που μας κοιτάζει κατά τη διάρκεια της μεταξύ μας κουβέντας.

Το «διάβασμα των ματιών» είναι λοιπόν ο απόλυτος τρόπος για να καταλάβουμε πότε δεν περνάμε αδιάφορες σε κάποιον.

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε να ερμηνεύουμε τα σημάδια; Να πώς έχουν τα πράγματα.

Όταν κάποιος εστιάζει στο πρόσωπο του συνομιλητή του κατά το 80% περίπου της συζήτησης, σίγουρα ενδιαφέρεται να ακούσει προσεκτικά όσα βγαίνουν από το στόμα μας.

Η εστίαση του βλέμματός του αρχικά ξεκινά από τα μάτια μας και συνεχίζει στη μύτη και τα χείλη μας, για να γυρίσει ξανά στα μάτια.

Αυτή η «επεξεργασία» του προσώπου μας υποδηλώνει ξεκάθαρο το ενδιαφέρον του είτε για το θέμα της κουβέντας ήταν για εμάς τις ίδιες, κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε αλλάζοντας απλά θεματολογία.

Θα συνεχίσει να μας κοιτάει έντονα ή θα στρέψει το βλέμμα του αλλού;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό ξεκαθαρίζει τα πάντα.

Από την άλλη μεριά, όσοι αποφεύγουν να κοιτούν τον άλλον στα μάτια, «προδίδουν»» την έλλειψη ενδιαφέροντος αλλά και το αίσθημα της… βαρεμάρας ή της ανάγκης να εγκαταλείψουν τη συζήτηση ευθύς αμέσως.

Ακόμα ένας λόγος να γίνουμε λιγάκι πιο παρατηρητικές.

limeandlife.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η ηλικία που οι άνθρωποι γνωρίζουν το άλλο τους μισό