Γυναίκα

Ομορφιά

Ποια βιταμίνη ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου;

poia_vitamini_energopoiei_tin_paragogi_toy_kollagonoy.jpg

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την παραγωγή του κολλαγόνου και να έχει αποτελεσματική αντιγήρανση, προτιμάτε προίόντα με βιταμίνη A.
Η βιταμίνη Α, την οποία πολλοί γνωρίζουν ως ρετινόλη είναι μία λιποδιαλυτική βιταμίνη. Βρίσκεται στα προϊόντα κατά της ακμής αλλά και σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων skincare-κρέμες ημέρας και νύχτας, καθαριστικά προσώπου. To βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, των ματιών και των βλενογόννων.
Διατροφικά την συναντάμε στα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και στο μοσχάρι και το συκώτι.
Ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας, είναι η ιδιότητά της να αυξάνει την κυτταρική ανανεώση.
Επιπλέον, η αντιγηραντική της δράση στηρίζεται στο γεγονός ότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Δρα και κατά των δυσχρωμιών της επιδερμίδας αλλά και σε διάφορες βλάβες που μπορεί να έχουν προκληθεί στο δέρμα όπως πανάδες από τον ήλιο.
Χρησιμοποιήστε μία κρέμα νύχτας με βιταμίνη Α, που η συγκέντρωσή της στο συγκεκριμένο συστατικό να είναι στο 0,5%.
Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατώσει πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Επειδή η βιταμίνη Α είναι ένα αρκετά δραστικό συστατικό και οι πιο σημαντικές λειτουργίες στην ανάπλαση της επιδερμίδας γίνονται τη νύχτα, καλό είναι να τη χρησιμοποιείτε την νύχτα.
Το μυστικό
Είναι απαραίτητο κάθε πρωί να καθαρίζουμε το πρόσωπό σας, από τα βραδινά προϊόντα που έχετε εφαρμόσει. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόν με βιταμίνη Α αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο αναγκαία και επιπλέον μην αμελείτε να εφαρμόζετε αντηλιακό προσώπου.

via

Γυναίκα

Μπισκότα μπανάνας χωρίς ζάχαρη

μπισκότα μπανάνας .jpg

θέλετε να κάνετε μια εύκολη, οικονομική, γευστική και γρήγορη συνταγή για σνακ;

Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω.

Υλικά

    3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
    ½ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
    2 κ. σ. μέλι
    2 ½ φλ. βρώμη με cranberries
    ½ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
    1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
    1 κουτ. γκ. άρωμα βανίλιας
    ¼ κουτ. γλ. κανέλα
    ¼ κουτ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύεις με το βούτυρο αμυγδάλου, τη βανίλια και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τη βρόμη, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτεις το περιεχόμενο αυτού του μπολ στο άλλο με τη μπανάνα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας.
Με ένα κουτάλι, ρίχνεις πάνω στη λαδόκολλα μικρά μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού) από τη ζύμη, αρκετά μακριά το ένα από το άλλο.
Ψήνεις τα μπισκότα για 12-14 λεπτά (μέχρι να σκουρύνουν λίγο στις άκρες).
Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.