Gossip - LifeStyle

«Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήρθε στην κηδεία της μητέρας μου ντυμένος γαμπρός»

mparkoylis.jpg

Η Βίκυ Μπάρκουλη άνοιξε την καρδιά της στο περιοδικό Down Town και αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από τη σχέση που είχε με τον πατέρα της, Ανδρέα Μπάρκουλη.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή της:

Η μητέρα σου σού μιλούσε με καλά λόγια για εκείνον; 
Η μητέρα μου τον λάτρευε μέχρι τα τελευταία της. Αρρώσταινε ο Μπάρκουλης κι έλεγε: «Πάω να τον φροντίσω, μπορεί να με χρειάζεται». Της έλεγα: «Έχει ανθρώπους δίπλα του, γιατί να πας εσύ;» και μου απαντούσε: «Βικάκι μου, πρέπει να πάω. Ήταν η πρώτη μου αγάπη».
Είχαν σχέση έρωτα. Την αγαπούσε τη μητέρα μου. Θα σου πω μια ιστορία: όταν εκείνη έφυγε, ήρθε στην κηδεία ντυμένος γαμπρός. Του λέω: «Μπαμπά, γιατί ντύθηκες έτσι;» και γυρίζει και μου απαντά: «Έφυγε ένα κομμάτι της ζωής μου. Δεν ντύθηκα γαμπρός να πάω στην εκκλησία μαζί της. Ντύνομαι γαμπρός τώρα λοιπόν για να τη συνοδεύσω στο τέλος». Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά τα λόγια. Ήταν το έτος 1995.

mparkoyli2.jpg

mparkoyli2.jpg, by mariak

Εσένα πότε σε αναγνώρισε; 
Το 1996 με συμβολαιογραφική πράξη.

Εσύ πήγαινες συχνά στο νοσοκομείο; 
Ναι, ήμασταν όλοι καθημερινά εκεί. Τρίτη έφυγε και Δευτέρα έσκυψα στο κρεβάτι του και του είπα: «Σ’ αγαπώ». Μου έπιασε το χέρι και μου είπε: «Κι εγώ σ’ αγαπώ. Θέλω να συνεχίσεις να μ’ αγαπάς». Εκείνη την ώρα, με αυτόν τον τρόπο, ήταν σαν να μου ζητούσε συγγνώμη.

Gossip - LifeStyle

Κοσιώνη: “Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί…”

kosioni.jpg

 H Σία Κοσιώνη δεν έκρυψε την αγανάκτησή τηςγια την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, την ίδια στιγμή που νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ανοίγουν στις 10 Μαΐου.

“Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία τη Δευτέρα, με την αιτιολόγηση ότι τα μικρά παιδιά δεν φορούν μάσκες και ότι δεν μπορούν να κάνουν σελφ τεστ.

Πρώτον, τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να φορούν μάσκες και τις φορούν πολύ πρόθυμα όποτε τους ζητείται. Δεύτερον, μάθαμε όλο αυτόν τον καιρό ότι τα νήπια ακόμη κι αν κολλήσουν έχουν πολύ χαμηλά υιικά φορτία και σπανιότατα κινδυνεύουν ή μεταδίδουν τον ιό. Τρίτον, μια χαρά κανονικότατα μπορούν και αυτά να κάνουν self tests. Ποιος σκέφτηκε αυτό το επιχείρημα;

Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι εντάξει να πάρεις το παιδάκι σου σε ταβέρνες, καφετέριες, παιδικές χαρές, παραλίες, ακόμη και διακοπές σε λίγες μέρες και δεν είναι εντάξει να βρίσκεται στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου του που πλέον θα μπορούσε λόγω καιρού να λειτουργεί και έξω.
Ζητήσαμε στα παιδάκια αυτής της ηλικίας να υποστούν περισσότερα από όσα μπορούν να κατανοήσουν. Και ακόμη και τώρα που ανοίγει όλη η εκπαίδευση και ο κόσμος αρχίζει να κινείται ξανά συνεχίζουμε να τα αφήνουμε εκτός αυτού του πολύτιμου περιβάλλοντος καλλιέργειας, δημιουργικότητας και χαράς.

Για τις μαμάδες πάλι τι να πεις; Πλέον έχουν εξελιχθεί σε ένα υπερφυσικό ον με φαντασιακές δυνατότητες διαχείρισης εξωγήινων καταστάσεων. Μπορούν να εργάζονται μέσα ή έξω από το σπίτι, να κρατάνε το σπίτι, ταυτόχρονα να έχουν σε τηλεκπαίδευση παιδιά το πρωί, στα καπάκια το μεσημέρι κι ένα νήπιο να ζητάει παράλληλα τσουλήθρα και κούνια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚι άντε και έχεις νταντά ή γιαγια. Αν δεν έχεις; Κι αν – όπως η πλειοψηφία- έχεις βάλει το παιδί σου στον παιδικό σταθμό ακριβώς επειδή δεν έχεις και πρέπει και να δουλέψεις; Λεπτομέρειες… Ας τις θυμηθούμε όμως παρακαλώ αυτές τις λεπτομέρειες όταν θα στέλνουμε βαρύγδουπα μηνύματα σε λίγες μέρες στη γιορτή της Μητέρας
”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης Τανιμανίδης: «Το πιο δύσκολο ήταν να σταματήσω το Survivor»