Gossip - LifeStyle

Η Νένα Χρονοπούλου συγκλονίζει με το πρόβλημα υγείας του γιου της

nena.jpg

Η Νένα Χρονοπούλου έχει μιλήσει αρκετές φορές για το πρόβλημα υγείας του γιου της, Χρήστου. Αυτή τη φορά θέλησε να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Γεννημένος 850 γραμμάρια» και αφορά τον γιο της που αποτελεί ένα… θαύμα Χριστουγέννων.

Όπως θυμάται εισήχθη στην αίθουσα τοκετού με ακατάσχετη αιμορραγία στις 17 Δεκεμβρίου του 2004: «Θυμάμαι τον γιατρό μου να ουρλιάζει ”Νένα, μη μου φεύγεις τώρα. Ηρέμησε, σε χάνω. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ζήσεις εσύ. Όλα θα πάνε καλά” κι εγώ του απάντησα: “Το μωρό να ζήσει”. Ήταν μόνο 25 εβδομάδων και 3 ημερών, και τα πνευμονάκια του ήταν ανύπαρκτα. “Πάμε να το γεννήσουμε το αγόρι;” μου λέει ο Σπύρος ο αναισθησιολόγος από την Καλαμάτα. “Πάμε, ρε πατρίδα, και αν είναι να ξυπνήσω μόνη μου, καλύτερα να μην ξυπνήσω”. Έξι μόλις λεπτά μετά, άρχισε η πορεία του Ήρωά μου.

Και κατόπιν συνεχίζει: «Όταν ήρθε στον κόσμο,αντί να βρεθεί στην αγκαλιά μου, μεταφέρθηκε σε ένα κουτί (θερμοκοιτίδα) αντιμέτωπος με τη ζωή που μετρούσε αντίστροφα για εκείνον. Άδεια η αγκαλιά μου. Κλάμα. Σιωπή. Φώτα, γιατροί, νοσοκόμες. Μόνη μου».

Gossip - LifeStyle

Δανάη Μπάρκα: Οι φωτογραφίες που τράβηξε ένα μήνα πριν στην Λίμνη Εύβοιας

danai-barka-mallia.jpg

Δύσκολες είναι οι ώρες για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας καθώς η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις .

Η Δανάη Μπάρκα θέλησε να μοιραστεί μαζί μας φωτογραφίες από τη λίμνη της Εύβοιας που είχε επισκεφτεί πριν από έναν μήνα.

“Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο, πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε. Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες. Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε. Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό… «η ζωή συνεχίζεται;» Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ο,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά!”, έγραψε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα στη λεζάντα της ανάρτησής της

.