Η Μυρτώ Αλικάκη είναι εξαιρετική μαγείρισσα έτσι ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram είναι για ένα νόστιμο σουφλέ σπανάκι.
Υλικά
Μισό κιλό σπανάκι
Δύο αυγά
Μία κρέμα γάλακτος light
200 γρ.gouda
Τριμμένο τυρί
Ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
Φρέσκο γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζετε το πλυμένο σπανάκι, περίπου μισό κιλό, και το αφήνετε να μαραθεί. Όταν κρυώσει, χτυπάτε τα δύο αυγά, την κρέμα γάλακτος light και τα βάζετε μέσα στο σπανάκι. Προσθέτετε 200 γραμ. γκούντα, Αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψάκι στρώνετε φέτες ψωμί του τοστ, από το οποίο έχετε αφαιρέσει την κόρα. Γεμίζετε όλον τον πάτο του ταψιού. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το σπανάκι, και προσθέτετε φρέσκο γάλα μέχρι σχεδόν να σκεπαστεί όλο το σπανάκι. Πασπαλίζετε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί και το βάζετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.