Η επιλογή της χορτοφαγίας μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «Plos One».
Μελέτη περισσότερων από 330.000 γονιδιωμάτων υποδεικνύει 34 γονίδια που ενδεχομένως εμπλέκονται στη χορτοφαγία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Νορθουέστερν, Ναμπίλ Γιασίν, συνέκριναν τα γονιδιώματα από 5.324 αυστηρά χορτοφάγους με 329.455 μη χορτοφάγους, οι οποίοι συμμετείχαν στη βρετανική βιοϊατρική βάση δεδομένων UK Biobank.
Εντόπισαν παραλλαγές 34 γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των λιπιδίων και τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής. Αυτή η διαπίστωση εγείρει την πιθανότητα οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται τα λιπίδια και οι επακόλουθες επιπτώσεις στον εγκέφαλο να βρίσκονται πίσω από την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής.
Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις πιθανές διαφορές μεταξύ της σύνθεσης και του μεταβολισμού των λιπιδίων σε χορτοφάγους και μη χορτοφάγους.
Διαβάστε επίσης
Μαζική προϊστορική ηλιακή καταιγίδα είναι προειδοποίηση για την Γη
Αρχαίο κρασί 5.000 ετών βρέθηκε σε τάφο Αιγύπτιας βασίλισσας
Δημιουργήθηκαν τα πρώτα κοτόπουλα ανθεκτικά στη γρίπη των πτηνών