Skip to main content
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες αναπτύσσουν εμφύτευμα για να θεραπεύσουν τον καρκίνο σε μόλις 60 ημέρες

Image
καρκινος
 clock 10:22 | 06/10/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η θεραπεία του καρκίνου θα μπορούσε σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο μερικά «κλικς» στο κινητό σας, σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Rice, οι οποίοι έλαβαν χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα νέο σύστημα θεραπείας βασισμένο σε εμφυτεύματα που θα μπορούσε να μειώσει τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο κατά 50%.

Τα κεφάλαια, που χορηγούνται από την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Υγεία, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη «τεχνολογίας εμφυτευμάτων αίσθησης και απόκρισης», με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των θεραπειών ανοσοθεραπείας για καρκίνους που συνήθως είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

«Αντί να κρατάμε τους ασθενείς σε νοσοκομειακά κρεβάτια, με ορούς και εξωτερικές οθόνες, θα χρησιμοποιήσουμε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία για να εμφυτεύσουμε μια μικρή συσκευή που παρακολουθεί συνεχώς τον καρκίνο τους και προσαρμόζει τη δόση ανοσοθεραπείας σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Omid Veiseh, βιο-μηχανικός της Rice και ο κύριος ερευνητής του έργου, όπως αναφέρει η New York Post.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το εμφύτευμα θα χρειαστεί μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση, θα εξαλείφει τον καρκίνο σε μόλις 60 ημέρες. «Τα καρκινικά κύτταρα εξελίσσονται συνεχώς και προσαρμόζονται στη θεραπεία. Ωστόσο, τα επί του παρόντος διαθέσιμα διαγνωστικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων ακτινολογικών εξετάσεων, αναλύσεων αίματος και βιοψιών, παρέχουν πολύ σπάνια και περιορισμένα στιγμιότυπα αυτής της δυναμικής διαδικασίας», δήλωσε ο Δρ. Amir Jazaeri, ένας από τους βασικούς ερευνητές και καθηγητής γυναικολογικής ογκολογίας στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Ως αποτέλεσμα, οι σημερινές θεραπείες αντιμετωπίζουν τον καρκίνο σαν να ήταν μια στατική ασθένεια».

Αντίθετα, η τεχνολογία τους, η οποία χρησιμεύει τόσο ως σύστημα παρακολούθησης του καρκίνου όσο και ως σύστημα χορήγησης φαρμάκων, θα παρέχει «δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το περιβάλλον του όγκου που μπορούν με τη σειρά τους να καθοδηγήσουν πιο αποτελεσματικές και ενημερωμένες για τον όγκο νέες θεραπείες» και, ως εκ τούτου, να επιταχύνουν τη διαδικασία θεραπείας. «Η τεχνολογία είναι ευρέως εφαρμόσιμη για καρκίνους του περιτοναίου που επηρεάζουν το πάγκρεας, το ήπαρ, τους πνεύμονες και άλλα όργανα», δήλωσε ο Veiseh.

Διαβάστε επίσης 

«Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια» μας έλεγαν. Ισχύει;

Αυτός είναι ο τρόπος να τρώτε πιο υγιεινά όταν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε

5 τροφές που αυξάνουν την σεροτονίνη και φτιάχνουν τη διάθεση

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis