Ελλάδα

Υπουργείο Πολιτισμού: Έτος Μελίνας Μερκούρη το 2020

melina.jpg

Έτος Μελίνας Μερκούρη ανακυρύσσεται το 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της γυναίκας-σύμβολο της Ελλάδας και του Πολιτισμού.

Η παραπάνω πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα διοργανώσει γι' αυτό τον σκοπό, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» έναν κύκλο εκδηλώσεων, που θα είναι αφιερωμένες στη λαμπερή γυναίκα-καλλιτέχνιδα που έφυγε από κοντά μας πριν από 25 χρόνια.

«Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη γυναίκα που χαρακτηρίστηκε “η τελευταία Ελληνίδα θεά”, αλλά δεν επαναπαύθηκε σε αυτόν τον τίτλο» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, υπενθυμίζοντας πως, παρά τη διεθνή αναγνώριση που είχε ως ηθοποιός, η Μελίνα Μερκούρη σε όλη της τη ζωή έδινε μάχες.
Μάχες εναντίον της δικτατορίας και αγώνες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Παράλληλα με αυτές τις μάχες.

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως η Μελίνα χάραξε μια επιθετική πολιτική πολιτιστικής διπλωματίας και δημιούργησε σημαντικούς θεσμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τα ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και μεγάλα έργα, όπως η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Ελλάδα

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σκήτη του Αγίου Όρους

Αγιον Ορος

Άλλα τρία νέα κρούσματα- τα οποία προστίθενται στα δέκα υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών- εντοπίστηκαν σήμερα στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία νέα κρούσματα εντοπίζονται σε σκήτη της ευρύτερης περιοχής των Καρυών.

Το απόγευμα επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου οι οποίοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους με της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, παρέμεινε στις Καρυές το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο.