Ελλάδα

Υπουργείο Πολιτισμού: Έτος Μελίνας Μερκούρη το 2020

melina.jpg

Έτος Μελίνας Μερκούρη ανακυρύσσεται το 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της γυναίκας-σύμβολο της Ελλάδας και του Πολιτισμού.

Η παραπάνω πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα διοργανώσει γι' αυτό τον σκοπό, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» έναν κύκλο εκδηλώσεων, που θα είναι αφιερωμένες στη λαμπερή γυναίκα-καλλιτέχνιδα που έφυγε από κοντά μας πριν από 25 χρόνια.

«Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη γυναίκα που χαρακτηρίστηκε “η τελευταία Ελληνίδα θεά”, αλλά δεν επαναπαύθηκε σε αυτόν τον τίτλο» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, υπενθυμίζοντας πως, παρά τη διεθνή αναγνώριση που είχε ως ηθοποιός, η Μελίνα Μερκούρη σε όλη της τη ζωή έδινε μάχες.
Μάχες εναντίον της δικτατορίας και αγώνες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Παράλληλα με αυτές τις μάχες.

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως η Μελίνα χάραξε μια επιθετική πολιτική πολιτιστικής διπλωματίας και δημιούργησε σημαντικούς θεσμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τα ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και μεγάλα έργα, όπως η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Ελλάδα

Κορονοϊός - Χάρτης ECDC: Στο πορτοκαλί ολόκληρη η Ελλάδα

Χάρτης ECDC

Στο «πορτοκαλί» βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, όπως αποδεικνύεται και από τους νέους χάρτες του ECDC. Σύμφωνα με τα δεδομένα, η χώρα μας παραμένει σε «πορτοκαλί» στο σύνολό της, στον συνδυαστικό χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων τεστ κορονοϊού και δείκτη θετικότητας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνιο, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ήταν στο «κόκκινο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε επίσημα η άρση του μίνι - lockdown

Τιμητική πολιτογράφηση για την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

ESPA BANNER