Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 00:52
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  12°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Υπουργείο Πολιτισμού: Έτος Μελίνας Μερκούρη το 2020

Υπουργείο Πολιτισμού: Έτος Μελίνας Μερκούρη το 2020

melina.jpg

Έτος Μελίνας Μερκούρη ανακυρύσσεται το 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της γυναίκας-σύμβολο της Ελλάδας και του Πολιτισμού.

Η παραπάνω πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα διοργανώσει γι' αυτό τον σκοπό, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» έναν κύκλο εκδηλώσεων, που θα είναι αφιερωμένες στη λαμπερή γυναίκα-καλλιτέχνιδα που έφυγε από κοντά μας πριν από 25 χρόνια.

«Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη γυναίκα που χαρακτηρίστηκε “η τελευταία Ελληνίδα θεά”, αλλά δεν επαναπαύθηκε σε αυτόν τον τίτλο» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, υπενθυμίζοντας πως, παρά τη διεθνή αναγνώριση που είχε ως ηθοποιός, η Μελίνα Μερκούρη σε όλη της τη ζωή έδινε μάχες.
Μάχες εναντίον της δικτατορίας και αγώνες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Παράλληλα με αυτές τις μάχες.

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως η Μελίνα χάραξε μια επιθετική πολιτική πολιτιστικής διπλωματίας και δημιούργησε σημαντικούς θεσμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τα ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και μεγάλα έργα, όπως η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης. . .

Την άνοιξη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή και κατάθεση...
Συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ο πρώην αρχιμανδρίτης και ιερέας σε εκκλησία...
Mόνο το 1/4 των επιχειρήσεων στην Ελλάδα διοικούνται από γυναίκες. Σύμφωνα με μελέτη της ICAP, από το συνολικό δείγμα...