Ελλάδα

Ξεπέρασαν τους 300 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική

λιμάνι πειραιά - ουρές ταξιδιωτών

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής να πραγματοποιηθούν επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid 19 σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Τα ειδικά κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας, χθες Κυριακή 16 Αυγούστου, βρίσκονταν από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου πραγματοποίησαν πάνω από 300 ελέγχους, σε όσους επιβάτες το επιθυμούσαν, επιστρέφοντας στην Αττική από τις διακοπές τους.

Ειδικότερα, στο λιμάνι του Πειραιά διενεργήθηκαν περίπου 200 έλεγχοι και στο λιμάνι της Ραφήνας πάνω από 100, σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων και από διαφορετικούς προορισμούς, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

Τα ειδικά κλιμάκια έκαναν ελέγχους και σε λιμενικούς υπαλλήλους, δεδομένου ότι είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους επιστρέφοντες ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής-ΕΔΣΝΑ πραγματοποίησαν θερμομετρήσεις στους επιβάτες που επέστρεφαν και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID-19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει τους πολίτες σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Κρήτη

Κρήτη: Δύο ασθενείς στην Εντατική με κορωνοϊό

γυναίκα κορωνοϊός μάσκα

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης με κορωνοϊό, σήμερα Πέμπτη.

Πρόκειται για τον 53χρονο Γερμανό ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου και καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ χθες.

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου παραμένει ο 76χρονος άνδρας.

Στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας 70χρονος Αμερικανός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 8 νέα κρούσματα στην Κρήτη, έξι στο Ηράκλειο και δύο στο Ρέθυμνο, ενώ χθες αργά το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός ένας εργαζόμενος στο ΠΑΓΝΗ ο οποίος μπήκε σε κατ' οίκον περιορισμό.