Ελλάδα

Βούτσης: Πολιτισμική εξωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα

voytsis.jpg

Στην σημαντικότητα της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας, των εκθεμάτων από την δωρεά του Γεωργίου Κατσίγρα, αλλά και στις πρωτοβουλίες της Βουλής στον τομέα του πολιτισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα, μετά τον επανασχεδιασμό της και τη νέα μουσειολογική μελέτη στην Δημοτική Πινακοθήκη.
 
Ο κ. Βούτσης τόνισε πως «στην μεταβατική περίοδο της χώρας προς την κανονικότητα, είναι κορυφαίο το ζήτημα της αξιοποίησης όλων των εστιών δημιουργίας που μπορούν να προσδώσουν μια ανθρωπιά, ένα ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο και ισχυρά αντισώματα στο φόβο και τη εσωστρέφεια».
 
Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρξει πολιτισμική εξωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις συνέργειες της Βουλής με φορείς και προσωπικότητες του πολιτισμού σε όλη τη χώρα.

Ελλάδα

Καλά στην υγεία του του βρέφος που εγκατέλειψαν σε οικόπεδο (βίντεο)

νεογέννητο

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται το νεογέννητο κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε οικόπεδο στον Ασπρόπυργο την Τρίτη.

Το βρέφος δύο ημερών είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος εντόπισε μία γυναίκα από τη Γεωργία, κάτοικος της περιοχής, που έντρομη κάλεσε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του βρέφους. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Θα ληφθεί και πάλι κατάθεση από τη γυναίκα που βρήκε το κοριτσάκι ενώ θα γίνει έρευνα σε γειτονικά σπίτια και σε καταυλισμούς στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ: Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μέσα σε χωράφι

Παυλάκης - κορωνοϊός: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι

Σαν σήμερα: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967