Ελλάδα

Βόλος: Σοβαρή καταγγελία - «Είμαι θετικός στον COVID-19 και εργάζομαι κανονικά στο Νοσοκομείο»

Ντίνος Μηνδρινός

Σοκάρει η καταγγελία στην οποία προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός.

Ο κ. Μηνδρινός ανέφερε οτι παρά το γεγονός οτι βρίσκεται στην 21 πρώτη μέρα από τη θετική διάγνωση του κορωνοϊού, παραμένει θετικός στον ιό σε τεστ που επανέλαβε, αλλά ξεκίνησε να εργάζεται κανονικά στο “Αχιλλοπούλειο”, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

“Μου ανακοινώθηκε σήμερα ότι παραμένω θετικός, μετά από το χτεσινό test που έκανα στις 21 ημέρες(34,35), πριν 6 ημέρες (35,77).Από χτες εργάζομαι κανονικά” έγραψε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ έδωσαν άδεια στον εργαζόμενο να επιστρέψει στο Νοσοκομείο, αφού μετά από 21 μέρες είναι εντελώς ασυμπτωματικός και το ιικό φορτίο είναι πολύ χαμηλό χωρίς να μεταδίδει τον ιό.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ξεκληρίστηκε οικογένεια μέσα σε 48 ώρες

Κρήτη - κορωνοϊός: Το πάρτι γενεθλίων του βγήκε... ξινό!

Λάρισα: Σε απεργία πείνας τραυματιοφορέας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: