Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Βερολίνο για την "καραντίνα" στους Έλληνες: Είχαμε 1.000 παράτυπες εισόδους

αεροδρόμιο κολωνίας
 clock 09:16 | 22/11/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Η άτυπη καραντίνα στην οποία έχουν μπει οι Έλληνες ταξιδιώτες, στα αεροδρόμια της Γερμανίας θα συζητήσουν σήμερα εμπειρογνώμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Κομισιόν σε μια προσπάθει να βρεθεί λυση στην «de facto» αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Αιτία για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν όσοι προσγειώνονται από τα ελληνικά αεροδρόμια στη Γερμανία είναι η εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και ο πλημμελής έλεγχος στα αεροδρόμια για παράτυπους και παράνομους μετανάστες και πιθανούς τρομοκράτες.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τη Deutsche Welle οι γερμανικές αρχές στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εντόπισαν 1.000 παράνομες αφίξεις από Ελλάδα.  

Οι Γερμανοί από τις 12 Νοεμβρίου υποχρεώνουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και περιορισμένοι στον χρόνο.
Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Κομισόν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση (Κομισιόν, Βερολίνο, Αθήνα) σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση αυτή

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis