Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης: Η ΟΝΝΕΔ είχε καταντήσει παραμάγαζο

οννεδ

Την εικόνα παραμάγαζου έδινε η ΟΝΝΕΔ, επεσήμανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αιτιολογώντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλύσει την νεολαία της ΝΔ.

Ο οργανωτικός γραμματέας του 10ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. και βουλευτής Β Αθήνας του κόμματος μιλώντας στον realfm 97,8 σχολίασε τις εξελίξεις στο χώρο της ΟΝΝΕΔ: «Μπορεί οι πολιτικές νεολαίες να ακούγονται έτσι, λίγο, κομμάτι του παρελθόντος, εμείς που τις έχουμε υπηρετήσει και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας δεν τις θεωρούμε έτσι. Αλλά δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να γίνουν παραμάγαζα. Δυστυχώς η ΟΝΝΕΔ οδηγήθηκε με αυτό το συνέδριό της να δώσει μία εικόνα παραμάγαζου» τόνισε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «αυτά τα παραμάγαζα ούτε η νέα εποχή τα σηκώνει, ούτε η αξιοπιστία που θέλει να φέρει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι θα τους φτιάξει από την αρχή. Ούτε βέβαια και όλοι μαζί που έχουμε υπηρετήσει αυτή την Οργάνωση και θέλουμε να δούμε να είναι πραγματικό φυτώριο ιδεών και ανθρώπων»

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να ελέγξει την νεολαία. «Αυτό είναι εκτός της λογικής του ίδιου του Κυριακού. Η λογική του Κυριακού και η λογική όλων μας είναι ότι θέλουμε να κάνουμε μία ΝΔ από την αρχή. Με διαφάνεια, με ανοιχτές διαδικασίες και μαζικές διαδικασίες».
Επικαλούμενος τις διαδικασίες εκλογές προέδρου της ΝΔ επεσήμανε πως «126.000 άνθρωποι πήγανε στις κάλπες και στηθήκαν σε ουρές για να ψηφίσουν τους συνέδρους που θα έρθουν στο συνέδριο» και επεσήμανε: «Δεν μπορεί σ' αυτούς τους 126.000 να τους πούμε ότι “εσείς είσαστε οι βλάκες της υπόθεσης διότι από την ΟΝΝΕΔ θα έρθουν σύνεδροι που δεν έχουν εκλεγεί με κανονικές διαδικασίες”. Αυτό θα ήταν μία μέγιστη προσβολή προς όλο το σώμα των Νεοδημοκρατών».

Επεσήμανε τέλος ότι ο στόχος της ΝΔ είναι «να φτιάξουμε το κόμμα μας από την αρχή και ότι μπορούμε πραγματικά μέσα από ανοιχτές διαδικασίες να δώσουμε οξυγόνο στην κοινωνία».
 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών