Ελλάδα

Του άρπαξαν 18.800 ευρώ από λογαριασμό του

χρήματα απάτη

Μία μεταχειρισμένη πόρτα αλουμινίου θέλησε να πουλήσει ένας ελεύθερος επαγγελματίας από τον Βόλο και ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Όμως, το πλήρωσε ακριβά, καθώς αυτός που παρουσιάστηκε ως αγοραστής άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στον 57χρονο δήλωσε πως βρισκόταν έξω από ΑΤΜ τράπεζας και του ζήτησε τον 16ψήφιο αριθμό που έχει στο μπροστινό της μέρος η χρεωστική του κάρτα, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο. Το θύμα δεν υποψιάστηκε τι θα ακολουθούσε, καθώς δεν έδωσε τον κωδικό ΡΙΝ. Όμως, λίγη ώρα αργότερα άρχισε να παίρνει SMS από δύο άλλες τράπεζες που τον… ευχαριστούσαν για την προτίμησή του, όπως αναγέρει το Πρώτο Θέμα.

Με τρόμο αντιλήφθηκε ότι ανά 15 λεπτά μεταφέρονταν 3.000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε δύο άλλους! Ωστόσο, ο «αγοραστής» επικοινώνησε επανειλημμένα μαζί του καθησυχάζοντάς τον ότι έγινε λάθος και θα του επέστρεφε τα χρήματα, προφανώς για να μην απενεργοποιήσει τον λογαριασμό! Όμως, αφού τον άδειασε κυριολεκτικά μεταφέροντας συνολικά 18.800 ευρώ, διέκοψε κάθε επικοινωνία. Ο 57χρονος κατέφυγε στην Ασφάλεια Βόλου που ερευνά για να ανακαλύψει τον κάτοχο των λογαριασμών στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα, σε συνεργασία με την τράπεζά του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τί ζήτησε από τους αστυνομικούς ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα όσα αλλάζουν φέτος

Ηράκλειο - τουρισμός: 500 πτήσεις από το εξωτερικό έως το τέλος του μήνα

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

στρατός

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

ESPA BANNER