Ελλάδα

Το μήνυμα Ζερβάκη στην Τετραμερή Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ-2020»

cache_846x3000_analog_medium_716595_161093_2982020.jpg

Μήνυμα του κ. Αρχηγού Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη στην Τετραμερή Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ-2020»:

"Σήμερα, αναδείξαμε τη δέσμευση και την ικανότητα των κρατών μας για συνεργασία με στόχο τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και θαλάσσιας ασφάλειας, καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την τελική φάση, πού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή, Νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης»  στο Μαρί, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
Την τελική φάση, πού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή, Νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Τις τρεις αυτές μέρες, επιβεβαιώσαμε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση και ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.

Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των 4 χωρών για παρουσία στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των 4 χωρών για παρουσία στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αλλά θέλω να πιστεύω και εκ μέρους των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης. Παρακαλώ μεταφέρετε τα συγχαρητήριά στο προσωπικό σας, μαζί με τις ευχές για την επίτευξη των στόχων σας."

 

Ελλάδα

Αθήνα: Μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο

επίθεση με μαχαίρι

Δεκαεξάχρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών διακομίστηκε με τραύματα από μαχαίρι στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 16χρονος είπε ότι δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από περίπου δέκα άτομα μέσα στο σχολείο του και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν στην πλάτη.

 

 

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από το νοσοκομείο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Πέραμα: Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη

Πώς μπορούν να διαγραφούν χρέη στο δημόσιο

 

ESPA BANNER