Ελλάδα

Θεσσαλονίκη- ΑΠΘ : Απέκλεισαν εισόδους σε κτήρια ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

κινητοποιηση φοιτητων - θεσσαλονικη

Σε αποκλεισμό εισόδων και κτηρίων Σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούν στον νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», το οποίο έχει εισαχθεί για συζήτηση στη Βουλή.

Οι φοιτητές -εκλεγμένοι στα συμβούλια των συλλόγων τους με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ- στις 6 το πρωί μαζεύτηκαν μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διέλευσης αυτοκινήτων από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το campus από την οδό Εγνατίας έως την Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα κάποιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Φιλοσοφική και την Πολυτεχνική Σχολή όπου ανάρτησαν πανό με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που προσέρχονταν για να αναλάβουν εργασία ενημερώνονταν για την κινητοποίηση και δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος, ενώ κατ' εξαίρεση επιτράπηκε να πάνε στα εργαστήριά τους ερευνητές των οποίων τα πειράματα και προγράμματα είχαν για πρακτικούς λόγους επείγοντα χαρακτήρα.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στον δρόμο και να προχωράμε σε δράσεις, μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που έρχεται να καταστρέψει κάθε προοπτική μας, να βάλει φρένο και να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται μέσα στο πανεπιστήμιο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Σοφία Χατζοπούλου.

«Βρισκόμαστε με αποφάσεις της πλειοψηφίας των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Προχωρήσαμε σήμερα σε αυτή την κινητοποίηση και περιμετρικά όλες οι είσοδοι του Πανεπιστημίου έχουν αποκλειστεί», πρόσθεσε η φοιτήτρια από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Άννα Μαρία Ηλιού, σημειώνοντας ότι «ταυτόχρονα συνδέουμε τις δράσεις με τον αγώνα να επιστρέψουμε στα πανεπιστήμια με ασφάλεια στις σχολές μας».

Η επόμενη συντονισμένη δράση των φοιτητών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου για την πραγματοποίηση πορείας. η σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να λήξει μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Ειδήσεις σήμερα

Εξαδάκτυλος: Υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία

Κορωνοϊός: Οι αλλαγές στο ΕΣΥ για το τρίτο κύμα της πανδημίας

Ν. Καπραβέλος: Λάθος που άνοιξαν τα σχολεία - θα το πληρώσουμε ακριβά

 

Ελλάδα

Τα ... ύστερα του κόσμου: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες!

Ιερέας εκκλησία Θεία λειτουργία

Σοκ στη Μονή Πετράκη!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για κάποιο αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι σε έξι ή επτά Μητροπολίτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

Ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από φρουρό ο οποίος στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Κουνούπια “πολιορκούν” γειτονιές και σπίτια

Χρυσοπηγή: Η συνοικία του Ηρακλείου με τις σπηλιές που θυμίζουν ...φαβέλες (Φωτογραφίες)