Παρασκευή 6 ΔΕΚ 2019 21:27
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Θανάσης Καρτερός: Από το Μαξίμου και πάλι στην «Αυγή» με καθημερινή στήλη

Θανάσης Καρτερός: Από το Μαξίμου και πάλι στην «Αυγή» με καθημερινή στήλη

θανάσης καρτερός

Στην «Αυγή» επιστρέφει ο Θανάσης Καρτερός, μετά από τη θητεία του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Θανάσης Καρτερός θα διατηρεί καθημερινά στήλη, στη σελίδα των Παραπολιτικών. Το προηγούμενο διάστημα, δημοσίευσε κάποια άρθρα του στην «Αυγή», επιχειρώντας να δώσει θάρρος στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως έγραφε, οι φοροαπαλλαγές και παροχές της νέας κυβέρνησης οφείλονται στα γεμάτα ταμεία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα «Αυγή»: «Από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου ο Θανάσης Καρτερός θα αρθρογραφεί καθημερινά στις σελίδες της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Από την στήλη του «Αλά καρτ» που θα φιλοξενείται στην σελίδα των Παραπολιτικών, ο Θανάσης Καρτερός θα σχολιάζει αδιαλείπτως, με το μοναδικό, καυστικό του τρόπο, την επικαιρότητα. Θα μας συντροφεύει και τις Κυριακές, το «Αλά καρτ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» του Θανάση Καρτερού, στην αγαπημένη σας εφημερίδα».

Ποιος είναι ο Θανάσης Καρτερός
Ο Θανάσης Καρτερός είναι επί δεκαετίες δημοσιογράφος. Προερχόμενος από το ΚΚΕ, διετέλεσε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» επί εποχής Τσέρνομπιλ, όταν η εφημερίδα του ΚΚΕ και ο ίδιος μέσω της αρθρογραφίας του καλούσαν τον κόσμο να μην πιστεύει τα ψέματα για την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού και να τρώει άφοβα λαχανικά.

Παρά την κομμουνιστική του ιδεολογία και τις αναφορές του στον Λένιν, τον Μαρξ, τον Κάστρο και τον Χο Τσι Μινχ, ο Θανάσης Καρτερός ακολούθησε την ανανεωτική πτέρυγα του ΚΚΕ στη διάσπαση του 1989, αν και είχε φθάσει ένα βήμα πριν από την είσοδο στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ.

Ήταν διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, όπου και εργάστηκε πολλά χρόνια, ενώ πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην «Αυγή» και στη συνέχεια στο Μαξίμου ως διευθυντής Γραφείου Τύπου του Τσίπρα. Αρθρογραφούσε στην Αυγή όταν διαδέχθηκε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, ως υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στα άρθρα του στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός διακρίθηκε για την επιθετικότητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις συχνές αναφορές στον Εμφύλιο και στα θύματα της Αριστεράς, ενώ αντιδράσεις είχαν προκαλέσει και μια σειρά από παρεμβάσεις του. 

Διαβάστε επίσης. . .

Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για...