Ελλάδα

Θανάσης Καρτερός: Από το Μαξίμου και πάλι στην «Αυγή» με καθημερινή στήλη

θανάσης καρτερός

Στην «Αυγή» επιστρέφει ο Θανάσης Καρτερός, μετά από τη θητεία του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Θανάσης Καρτερός θα διατηρεί καθημερινά στήλη, στη σελίδα των Παραπολιτικών. Το προηγούμενο διάστημα, δημοσίευσε κάποια άρθρα του στην «Αυγή», επιχειρώντας να δώσει θάρρος στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως έγραφε, οι φοροαπαλλαγές και παροχές της νέας κυβέρνησης οφείλονται στα γεμάτα ταμεία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα «Αυγή»: «Από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου ο Θανάσης Καρτερός θα αρθρογραφεί καθημερινά στις σελίδες της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Από την στήλη του «Αλά καρτ» που θα φιλοξενείται στην σελίδα των Παραπολιτικών, ο Θανάσης Καρτερός θα σχολιάζει αδιαλείπτως, με το μοναδικό, καυστικό του τρόπο, την επικαιρότητα. Θα μας συντροφεύει και τις Κυριακές, το «Αλά καρτ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» του Θανάση Καρτερού, στην αγαπημένη σας εφημερίδα».

Ποιος είναι ο Θανάσης Καρτερός
Ο Θανάσης Καρτερός είναι επί δεκαετίες δημοσιογράφος. Προερχόμενος από το ΚΚΕ, διετέλεσε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» επί εποχής Τσέρνομπιλ, όταν η εφημερίδα του ΚΚΕ και ο ίδιος μέσω της αρθρογραφίας του καλούσαν τον κόσμο να μην πιστεύει τα ψέματα για την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού και να τρώει άφοβα λαχανικά.

Παρά την κομμουνιστική του ιδεολογία και τις αναφορές του στον Λένιν, τον Μαρξ, τον Κάστρο και τον Χο Τσι Μινχ, ο Θανάσης Καρτερός ακολούθησε την ανανεωτική πτέρυγα του ΚΚΕ στη διάσπαση του 1989, αν και είχε φθάσει ένα βήμα πριν από την είσοδο στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ.

Ήταν διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, όπου και εργάστηκε πολλά χρόνια, ενώ πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην «Αυγή» και στη συνέχεια στο Μαξίμου ως διευθυντής Γραφείου Τύπου του Τσίπρα. Αρθρογραφούσε στην Αυγή όταν διαδέχθηκε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, ως υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στα άρθρα του στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός διακρίθηκε για την επιθετικότητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις συχνές αναφορές στον Εμφύλιο και στα θύματα της Αριστεράς, ενώ αντιδράσεις είχαν προκαλέσει και μια σειρά από παρεμβάσεις του. 

Ελλάδα

Ανάκληση νοθευμένου μελιού από τον ΕΦΕΤ

Μέλι

Στην ανάκληση νοθευμένου με αμυλοσιρόπιο μελιού από άνθη και βότανα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην ΕΕ για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ (Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη).

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό/νοθευμένο προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.