Ελλάδα

Τα ''τιτιβίσματα'' στο Twitter για την απαγόρευση κυκλοφορίας

απαγόρευση κυκλοφορίας-twitter

Αυτές τις μέρες ειδικά -και αυτές που έρχονται- οι χρήστες του Twitter, μην έχοντας και πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν, επιδεικνύουν εξαιρετικά αντανακλαστικά, «κατεβάζοντας» εξαιρετικές ιδέες, τις οποίες και ποστάρουν, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με τον κορονοϊό.

Προφανώς, λοιπόν, δεν γινόταν να αφήσουν ασχολίαστη την απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής...

Και είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος διατηρεί το χιούμορ του.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα «τιτιβίσματα»:

 

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα

Οι Τούρκοι θέλουν έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

Γιαβούζ

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. 

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό. 

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.