Κυριακή 20 ΟΚΤ 2019 01:07
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Συνελήφθη γυναίκα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και πορνογραφία

Συνελήφθη γυναίκα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και πορνογραφία

Συλληψη γυναικας

Στη σύλληψη μίας αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για τον εντοπισμό ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web), εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετείχε μία γυναίκα και τρία ανήλικα κορίτσια.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Μετά από  αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι η γυναίκα ήταν η συλληφθείσα αλλοδαπή.

Σε συντονισμένες έρευνες που επακολούθησαν στις 12 Ιουνίου στο σπίτι της γυναίκας και σε τέσσερις ακόμα οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, tablet, έξι σκληροί δίσκοι, δύο φωτογραφικές μηχανές, στιλέτο, πυροβόλο όπλο – πιστόλι με γεμιστήρα, κουτί μεταφοράς φυσιγγίων και αυτοσχέδια τσιγαριλίκια ακατέργαστης κάνναβης.

Από την έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων και από τη συνέχιση της προανάκρισης, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των τριών ανήλικων κοριτσιών – θυμάτων της αλλοδαπής, η οποία παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου, που διακινούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες, έναντι αμοιβής.

Σημειώνεται ότι το στιλέτο, το πυροβόλο όπλο, το κουτί μεταφοράς φυσιγγίων και τα τσιγαριλίκια, βρέθηκαν σε οικία Έλληνα, όπου η αλλοδαπή διέμενε προσωρινά, και ο οποίος συνελήφθη για παράβαση των νομοθεσίων περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν εστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Διαβάστε επίσης. . .

Είναι η πρώτη φορά που ο επιστημονικός σύλλογος τάσσεται ανοικτά υπέρ της παράτασης.
Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η παράνομη πορνεία και στη Ρόδο στα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο...