Ελλάδα

Στρατός Ξηράς: Η άσκηση των Ανθυπολοχαγών στη Θράκη (Φωτογραφίες)

στρατος αρμα βολη.jpg

Την 12 και 13 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-19» και «ΞΑΝΘΟΣ-19» που διεξάγεται από Ανθυπολοχαγούς, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης που αφορά στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και των Σω-μάτων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα, ως επιστέγασμα της εκπαίδευσής τους στα Σχολεία Εφαρμογής.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπά, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον Διοικητή Δ΄ΣΣ και τους Διευθυντές των Όπλων και Σωμάτων του ΓΕΣ.

 

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα

Στη βίλα του στο Πήλιο παρά τις απαγορεύσεις ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον Στάνλεϊ Τζόνσον

Στη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας έφτασε στην Ελλάδα ο πατέρας του Άγγλου Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να μεταβεί στη βίλα του στο Πήλιο.

Ο 79χρονος Στάνλει Τζόνσον, παρά τις οδηγίες της Βρετανικής Κυβέρνησης να ταξιδεύουν οι πολίτες μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο,αλλά και την απαγόρευση απο ελληνικής μεριάς για αφίξεις βρετανών τουριστών μέχρι τα μέσα Ιουλίου,  έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα.

Ο ίδιος ,από το μπαλκόνι της βίλας του, χθες το βράδυ δήλωσε: «Είμαι στο Πήλιο στο πλαίσιο ενός αναγκαίου ταξιδιού, προσπαθώντας να θωρακίσω την περιουσία μου ενάντια στον κορωνοϊό. Πρέπει να εφαρμόσω τα απαραίτητα μέτρα αποστάσεων, γιατί εδώ το έχουν πάρει πολύ σοβαρά. Οι Έλληνες προσπαθούν να μπλοκάρουν τις αφίξεις από τη Βρετανία, όμως χάρηκαν πολύ όταν είδαν ότι ήρθα. Το μόνο που με ρώτησαν είναι από πού ήρθα και τι έκανα, ενώ μετά που μέτρησαν τη θερμοκρασία. Πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τις αερογέφυρες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από ό,τι βλέπω εδώ, η άφιξη Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο, γιατί οι Έλληνες είναι πάρα πολύ προσεκτικοί».

Το ταξίδι του Τζόνσον επιβεβαιώνει την δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος απο την Βρετανία στην Ελλάδα μέσω τρίτης χώρας.