Ελλάδα

Στις 20 Ιουλίου η εφαρμογή για το Freedom Pass

freedom pass

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για το Freedom Pass των νέων, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αλλάξουν όλα στο πως θα επισκεπτόμαστε τα καταστήματα της εστίασης. Από τις 15 Ιουλίου θα υπάρχουν χώροι για αμιγώς εμβολιασμένους και μεικτοί που θα μπορούν να πηγαίνουν και ανεμβολίαστοι που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι οι καταστηματάρχες δεν θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξοπλισμό για τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Όπως εξήγησε αυτό θα γίνεται μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα δημιουργηθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε επίσης ότι η διαδικασία ελέγχου θα είναι ανάλογη με αυτή που θα γίνεται στις πύλες εισόδου στα σήμερα που τίθεται σε πανευρωπαϊκή ισχύ το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό.

Περίπου στις 20 Ιουλίου η εφαρμογή για το Freedom Pass
Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην Κάρτα Ελευθερίας και το μπόνους των 150 ευρώ στους νέους 18-25. Υποστήριξε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί εφαρμογή η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία περίπου στις 20 Ιουλίου.

Σχετικά με την ανταπόκριση των νέων στον εμβολιασμό ανέφερε ότι η χώρα μας είναι στην 7η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ, τόσο στον αριθμό των ραντεβού, όσο και στους πλήρως εμβολιασμένους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες καταγράφονται αναλογικά τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, είναι οι 40-46 και 60-65.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Νεκρή η γυναίκα που ήπιε χάπια...

Ηράκλειο - Σχοιναράκη: Παραίτηση από τη ΔΕΠΑΝΑΛ με αιχμές

Κρήτη: Σφοδρή σύγκρουση δικύκλου με ΙΧ - Σοβαρό κάταγμα για τον οδηγό

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός-Σαρηγιάννης: Έως 70.000 παιδιά θα κολλήσουν

μάσκα παιδιά

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα και το ενδεχόμενο να νοσήσουν παιδιά από κορωνοϊό μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε μιλώντας για τα αποτέλεσματα των επιδημιολογικών μοντέλων η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο βασιζόμενος στα ευρήματα που προέκυψαν από τα επιδημιολογικά μοντέλα, ο καθηγητής ανέφερε πως αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν τα 3 χιλιάδες, ακόμα και τα 4 χιλιάδες καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου

Ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα σε παιδιά, ο καθηγητής τόνισε πως στο εν λόγω κύμα 50.000 έως 70.000 παιδιά αναμένεται να νοσήσουν. «Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%», πρόσθεσε. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρηγιάννης γύρω στο 2% με 4% των παιδιών αναμένεται να νοσήσουν βαριά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 είναι πιθανότερο να νοσηλευθούν

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

Επιθεώρηση Εργασίας: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

ESPA BANNER