Ελλάδα

Στήριξη από την Πολιτεία ζητούν τα Γραφεία Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων

rent a car

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ιδιοκτητών Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων & Δικύκλων,  ζητά τη λήψη μέτρων για τον κλάδο που πλήττεται, όπως όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 7.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, πολλές από τις οποίες δεν θα ανοίξουν.

Με υπόμνημά τους στους συναρμόδιους υπουργούς ζητούν:

• Να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου στο καθεστώς των Τουριστικών Επιχειρήσεων(Ως ο νόμος ορίζει) και να τύχουν της ίδιας στήριξης της πολιτείας όπως όλες οι υπόλοιπες , ξενοδοχεία , τουριστικά γραφεία κλπ . Για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

. Την μείωση του ΦΠΑ στο ίδιο ποσοστό των ξενοδοχείων.

. Την αναστολή με νομοθετική ρύθμιση όλων των υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του 2021

. Την χρηματική ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους ,με μορφή δανεισμού με χαμηλό επιτόκιο ,σήμερα δανείζονται με 9-12% ,η επιχορηγήσεων ,με απλές διαδικασίες και χωρίς «κόφτες» και μεγάλες ασφαλιστικές δικλίδες,  με επιδοτούμενο επιτόκιο για τουλάχιστον δύο χρόνια

. Τα τέλη κυκλοφορίας να πληρωθούν με τον μήνα ,και μόνο για τους μήνες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου .

• Να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, με μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση έως και κατάργηση της προκαταβολής φόρου τουλάχιστον για 3 έτη, για μπορέσουν  να προσληφθούν όλοι Οι υπάλληλοι που οι επιχειρήσεις απασχόλησαν το προηγούμενο έτος 2019, αλλά και αυτοί που δεν θα προσληφθούν (εύκολα μπορούν να βρεθούν από τον ΟΑΕΔ) να τύχουν όλων των μέτρων που έχει ήδη πάρει ή θα πάρει η κυβέρνηση για την προστασίατων εργαζόμενων.
 

 

Κόσμος

Μερικό lockdown σε τέσσερις πόλεις της Βόρειας Αγγλίας

Λονδίνο - Αγγλία

Στην τρίτη βαθμίδα «πολύ υψηλού» κινδύνου από τον κορωνοϊό με τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση θα υπαχθεί από το Σάββατο το Νότιο Γιόρκσαϊρ στη βόρεια Αγγλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος του Σέφιλντ, Νταν Τζάρβις.

Η απόφαση αφορά τις πόλεις Σέφιλντ, Μπάρνσλι, Ντόνκαστερ και Ρόδεραμ, δηλαδή συνολικά περίπου 1,4 εκατομμύρια πολίτες.

Η περιοχή συμφώνησε σε ένα πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 45,1 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων που θα πρέπει να κλείσουν και για την λήψη επιπλέον μέτρων για την δημόσια υγεία.

Οι περιοχές της βόρειας Αγγλίας έχουν πληγεί περισσότερο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το Νότιο Γιόρκσαϊρ ακολουθεί την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και την κομητεία του Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία που ήδη υπάγονται στα μέτρα της τρίτης βαθμίδας, ενώ από την Παρασκευή τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και στο ευρύτερο Μάντσεστερ.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει τα ίδια μέτρα και στο Μάντσεστερ μετά την αποτυχία να συμφωνήσει σε ένα πακέτο στήριξης με τις τοπικές αρχές. Η κυβέρνηση είχε προτείνει ένα πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι τοπικοί άρχοντες ήθελαν τουλάχιστον 71 εκατ ευρώ.

Η τρίτη βαθμίδα προβλέπει κλείσιμο των παμπ και των μπαρ που δεν προσφέρουν κύριο γεύμα, απαγόρευση συνάντησης σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο ατόμων που δεν μένουν στην ίδια κατοικία, κλείσιμο των καζίνο, των στεγασμένων παιδότοπων, των γραφείων στοιχημάτων και των γυμναστηρίων κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές, καθώς και σύσταση αποφυγής μετακινήσεων από και προς τις υπό περιορισμούς περιοχές.

Συνολικά έως το Σαββατοκύριακο περίπου 7,3 εκατομμύρια πολίτες της Αγγλίας θα ζουν υπό τους περιορισμούς αυτούς.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει δηλώσει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές στο Δυτικό Γιόρκσιρ, στο Νότιγχαμσιρ και σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας για υπαγωγή τους στην τρίτη βαθμίδα περιορισμών.

Τα μέτρα στις περιοχές αυτής της βαθμίδας θα επανεξετάζονται κάθε τέσσερις εβδομάδες.