Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζουν για πρώτη φορά την Κινεζική Πρωτοχρονιά

κινεζικα

Στους ρυθμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς θα κινηθεί το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη. 

Στη λεγόμενη Chinatown και συγκεκριμένα στην οδό Αισώπου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι Κινέζοι καταστηματάρχες θα γιορτάσουν με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο την έλευση της χρονιάς του πιθήκου.

"Τους παραδώσαμε εδώ και λίγους μήνες έναν αναπλασμένο χώρο και τώρα είναι δική τους δουλειά να τον αναδείξουν" δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εορταστικές πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις των Κινέζων, στις οποίες θα δώσει και ο ίδιος το παρών.

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, από την πλευρά του, συμπληρώνει πως από αύριο θα αρχίσει ο στολισμός, ενώ στον εορτασμό θα πάρουν μέρος 150 καταστηματάρχες της περιοχής που καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή.

Η Chinatown της Θεσσαλονίκης αναμένεται να στολιστεί με κόκκινο χρώμα από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο μια μεγάλη παρέλαση, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και γεύσεις από την κινεζική κουζίνα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πριν από λίγους μήνες, ολοκλήρωσε έργα ανάπλασης, κόστους περίπου 800.000 ευρώ, στην περιοχή μεταξύ της Μοναστηρίου, της 26ης Οκτωβρίου, της Αισώπου, της Ταντάλου και της Σαπφούς και σκοπός ήταν οι δρόμοι να αποκτήσουν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα.

Ελλάδα

Κούρτοβικ: Ο Τσιάρας να διατάξει τη μεταγωγή Κουφοντίνα για λόγους ασφάλειας του κράτους

ιωάννα κούρτοβικ

Αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, να παρέμβει και να διατάξει τη μεταγωγή του πολυισοβίτη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό έκανε η συνήγορος του πολυισοβίτη, Ιωάννα Κούρτοβικ και μάλιστα, για ...λόγους ασφαλείας του κράτους.

Ο συλλογισμός της συνηγόρου τουαρχιδολοφόνου Κουφοντίνα -που φτάνει στα όρια της απειλής- διατυπώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας The Press Project. «Εχουμε υποβάλλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθεσε δε, ότι «θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα βρεθούμε στον κατάλογο των χωρών όπως η Τουρκία».

Η κυρία Κούρτοβικ, ουσιαστικά αναφέρθηκε στις πορείες που γίνονται για τον πολυισοβίτη, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Πολιτεία μπορεία να διατάξει τη μεταγωγή Κουφοντίνα, προκειμενου να μην διασαλευτεί η δημόσια τάξης. Στην ίδια παρέμβασή της, η κυρία Κούρτοβικ υποστήριξε ότι «ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν χούντα» και πρόσθεσε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια φίμωση του λόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπακογιάννη: Το ίδιο πόνεσε η μάνα του Φύσσα με τη μάνα του Αξαρλιάν

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

Πολιτική "θύελλα" από τη δήλωση Δρίτσα για τη 17Ν (βίντεο)