Ελλάδα

Στη μάχη με τις φλόγες ο ιερέας εθελοντής πυροσβέστης (φωτογραφίες)

nayplio_fotia_ethelonths_purosbestis_iereas5.jpg

Ο ιερέας και εθελοντής αρχιπυροσβέστης π. Ιωάννης Μητροσύλης, από την Μητρόπολη Αργολίδος συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Ναύπλιο, το Σάββατο  20 Ιουλίου.

 

 

 

Ο Ιερέας είναι εθελοντής πυροσβέστης εδώ και αρκετά χρόνια, με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου συμμετέχει ενεργά σε κάθε φωτιά που εκδηλώνεται στην Αργολίδα.

Ελλάδα

Μόσιαλος: Τί γνωρίζουμε μετά από 4 μήνες πανδημίας COVID-19

Ηλιας Μοσιαλος

Στην κλινική εικόνα των ασθενών με Covid-19 και τα συμπτώματα που αυτή προκαλεί, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής πολιτικής υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Πέρασαν 4 μήνες από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την πανδημία του κορωνοϊού. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η γνώση της ιατρικής επιστήμης για τον ιό που ξεκίνησε στην Κίνα έχει εμπλουτιστεί. Πολλά περισσότερα γνωρίζουμε πλέον για την κλινική εικόνα των ασθενών με τη λοίμωξη Covid-19 και τα συμπτώματα που προκαλεί.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος, αρχικά θεωρείτο ότι ο νέος κορωνοϊός προκαλούσε αναπνευστικές λοιμώξεις. Πλέον, ωστόσο, η νόσος Covid-19 σχετίζεται και με μια σειρά επιβλαβών επιπτώσεων και σε άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος πέρα από το αναπνευστικό, όπως το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, το νεφρικό, το πεπτικό, το ενδοκρινολογικό και το νευρολογικό.

Διαβάστε την ανάρτηση: