Ελλάδα

Σχολεία: Τι αλλάζει από Σεπτέμβρη - Ξαναγράφονται όλα τα βιβλία

Σχολεία

Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται η εκπαίδευση στην Ελλάδα και να την κάνουμε πιο ευέλικτη» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει».

Όπως τόνισε, από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα σχολεία ώστε σταδιακά να αλλάξουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και να δωθεί μεγαλύτερη ευελιξία στους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, το υπουργείο θα ξεκινήσει διαγωνισμό για την εγγραφή όλων των βιβλίων που διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τόνισε ότι υπάρχουν 3 τρόποι για να λάβουν οι μαθητές τα αποτελέσματα:

Οι παραδοσιακοί πίνακες στα σχολεία

Η Ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Τα SMS στα κινητά

Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή και κλείνει την Τρίτη 9 Ιουλίου για να δηλώσουν όλοι τα στοιχεία τους ώστε να τους σταλούν με SMS με τα αποτελέσματα. 
Τα μηνύματα θα στέλνουν ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των πανελληνίων.

Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο

Σε όλη τη χώρα τα παιδιά θα ξεκινούν στο νηπιαγωγείο από τα 4 τους χρόνια γιατί έχει διαπιστωθεί ότι όταν τα παιδιά λαμβάνουν προσχολική εκπαίδευση νωρίτερα έχουν καλύτερες επιδόσεις στη μάθηση.

Υπάρχουμε μεριμνήσεις για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες.

Επιπλέον, θα ενταχθούν δραστηριότητες, όπως Αγγλικά, και αρκετά εργαστήρια δεξιοτήτων όπως κριτικής σκέψης και ενσυναίσθησης που θα προάγει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την  ρομποτική, την επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμη.

Διπλάσια πρότυπα και πειραματικά και για πρώτη φορά δημιουργούνται τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά λύκεια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Δεν πρόλαβε να κατέβει από το πλοίο...

Ηράκλειο: Σκουριασμένες και επικίνδυνες οι ταμπέλες (φωτογραφίες)

Αναστασία: Η συγκλονιστική ανάρτηση του πατέρα της 7χρονης

Ελλάδα

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

κακοποίηση-αγοράκι

Βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση της υγείας του εξάχρονου Φώτη, χαροποιώντας τα μέλη της οικογένειάς του που αγωνιά από την περασμένη εβδομάδα όταν το αγοράκι τραυματίστηκε στην διάρκεια των αγώνων καρτ στο pick της Πάτρας.

Ο 6χρονος -ο οποίος αποσωληνώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κι ενώ βρισκόταν σε καταστολή για τέσσερις ημέρες- πλέον μιλά κανονικά και κάθε μέρα που περνά ανακτά όλο και περισσότερες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, είναι θέμα ημερών να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ θα συνεχίσει την αποθεραπεία για να επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική ζωή του.

Για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ψυχολόγου στο δωμάτιο του εξάχρονου στη ΜΕΘ έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί στη μετατραυματική του συμπεριφορά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηράκλειο - σεισμός: Πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές, με κρύο και μετασεισμούς (φωτο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Μόνο τα ΕΛΤΑ Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσουν

ESPA BANNER