Ελλάδα

Σχέδιο για τη διάσωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

erithros.jpg

Τις άμεσες ενέργειες που ήδη υλοποιούνται από τη Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες της αναστολής του από το Διεθνές Κίνημα, ανακοίνωσε την Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξη τύπου, στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, ο νέος Πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, παρουσία πολυάριθμων μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ τόνισε πως η στενή και αρμονική συνεργασία της Διοίκησης με τα Όργανα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Πολιτεία θα συμβάλει τελικώς στην αποφυγή του συγκεκριμένου δυσμενούς μέτρου, της «έξωσης» από τη Διεθνή Ομοσπονδία, το οποίο ήδη προκαλεί αισθητές επιπτώσεις στον Εθνικό Σύλλογο.

Η Διοίκηση του ΕΕΣ, όπως ανακοινώθηκε, θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του νέου Καταστατικού, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας, στη διεξαγωγή Καταστατικής Συνέλευσης εντός του τρέχοντος έτους, στην εγγραφή νέων μελών, και τέλος στην πραγματοποίηση νέων δημοκρατικών εκλογών με ευρεία κοινωνική βάση.

«Ο ΕΕΣ έπρεπε να έχει εκσυγχρονιστεί και να εκδημοκρατιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, τρέχουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαντόπουλος.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση και έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται στη χώρα μας, εκφράζοντας την καλή τους πρόθεση για καλή συνεργασία με σκοπό την επίτευξη των στόχων, όπως τους έθεσε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ. Ο κ. Μαμαντόπουλος επισήμανε, αναφορικά με άρθρο του νέου Καταστατικού, που ορίζει τη μεταβίβαση της περιουσίας του ΕΕΣ στο Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση διάλυσης του Εθνικού Συλλόγου, πως κατά την άποψή του αφορά ένα καθαρά τυπικό θέμα, καθώς η περίπτωση αναστολής ή παύσης της λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. είναι κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ δεδομένης της πολύχρονης ιστορικής παρουσίας και διαδρομής του. Η Διοίκηση εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η έμπρακτη απόδειξη της διάθεσής της για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του Οργανισμού θα τύχει της κατανόησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ελλάδα

Στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου της Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης

Στο νοσοκομείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα στην Ψυχιατρική Κλινική μετέβη ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή, ο οποίος κρίθηκε προφυλακισμένος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός προσήλθε στο νοσοκομείο με το βαν των φυλακών, επισκέφτηκε την Ψυχιατρική Κλινική και μία ώρα αργότερα επέστρεψε στις φυλακές.

Ειδήσεις σήμερα 

Υπόθεση Λιγνάδη: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον 24χρονο ζητεί ο Κούγιας

Πανεπιστήμια -Συρίγος: Πιθανή η παράταση εξαμήνου για την πρακτική άσκηση φοιτητών

Κορωνοϊός - Ισπανία: Στα 4 εκατ. έφτασαν οι άνεργοι τον Φεβρουάριο