Ελλάδα

Σε εξέλιξη η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Ο ρόλος της Κρήτης

p2260036.jpg

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή της ΝΑΤΟϊκής δύναμης Standing Maritime Group 2  στο Αιγαίο για τη διακοπή των προσφυγικών ροών, με την Κρήτη να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση και τον ανεφοδιασμό των πλοίων της Συμμαχίας.

Στην ελληνική πλευρά έχουν υποβληθεί τις προηγούμενες ημέρες (και έχουν γίνει αποδεκτά) αιτήματα για ανεφοδιασμό των πλοίων του ΝΑΤΟ και στα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων αν κριθεί επιχειρησιακά αναγκαίο.

Η ναυαρχίδα του Στόλου, το πλοίο του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού “Βόννη” που απέπλευσε από την Σούδα τα προηγούμενα 24ωρα επιχειρεί στο κεντρικό Αιγαίο, συντονίζοντας την επιχείρηση, η οποία αφορά σε καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στην περιοχή και θα βρίσκεται σταθερά σε επαφή με τη FRONTEX.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου 11 συνολικά πλοία. Η Καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Λέσβου. Η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) έχουν επιστρέφει για ανεφοδιασμό στις βάσεις τους, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν 11 συνολικά Μονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού  παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής τους.

​Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command - JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ελλάδα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες προκαλούν σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό