Τετάρτη 23 ΟΚΤ 2019 00:54
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Ρυθμίσεις οφειλών ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ

Ρυθμίσεις οφειλών ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ

Με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 30 ευρώ και σε έως 120 δόσεις μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Οργανισμό, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Διευκρινίζεται ότι σε ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων προς τον Οργανισμό που προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31/12/2018 και συγκεκριμένα από ασφάλιστρο ανεργίας, προαιρετική ασφάλιση, κατ’ εξαίρεση ασφάλιση (πριν από την ψήφιση του ν. 4498/2017), εξαγορά χρόνου κ.λπ.

Επισημαίνεται ότι, ανεξαρτήτως αν έχει υποβληθεί αίτηση διακανονισμού οφειλών με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης ασφαλισμένων (ώρες 08.00-16.00), προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση ή να αποστείλουν το αίτημά τους με email στο info@edoeap.gr.

Η αποπληρωμή των οφειλών πραγματοποιείται με έκπτωση επί των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, τελών και τόκων, όπως υπολογίζονται έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, σε ποσοστό 85%. Από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επισημαίνονται τα εξής: 

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μόνο ΜΙΑ φορά.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή/9/2019.
Ο αιτών υποχρεούται μέχρι το τέλος του μήνα υπαγωγής του στη ρύθμιση να καταβάλει την πρώτη δόση.
Αν δεν καταβληθούν 2 δόσεις του διακανονισμού, η ρύθμιση χάνεται.
Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης αναβιώνουν όλες οι προσαυξήσεις. 
Για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Τομέα Ασφάλισης & Επικοινωνίας, τηλ. 210 7264700 (επιλογή 2 και στη συνέχεια 3). 

Διακανονισμός εργοδοτών

Με ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει τους υπόχρεους εργοδότες του Οργανισμού ότι με βάση το Ν. 4611/2019 μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό. Κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία μπορεί να αποστείλει τη σχετική αίτησή της (με σφραγίδα και υπογραφή υπευθύνου) στο esoda@edoeap.gr, προκειμένου ακολούθως να ενημερωθεί από την Υπηρεσία Εσόδων για τη διαδικασία που θα ακολουθείται για την ένταξη των οφειλών της στις σχετικές διατάξεις του παραπάνω νόμου.

Για πληροφορίες σε ό,τι αφορά την παραπάνω διαδικασία διακανονισμών οφειλών μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 7264371, 210 7264339.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος.