Ελλάδα

Πρότυπο το νέο κτίριο της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής , λέει η ΕΛ.ΑΣ

elas

Μια δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιήθηκε με την προσφορά και την πολύ σημαντική συμβολή του δήμου Φυλής, ολοκληρώνεται σήμερα, με τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
Το νέο κτίριο της Ασφάλειας, που βρίσκεται στην οδό Κρητικού Πελάγους 13 στα 'Ανω Λιόσια, είναι καρπός του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν πριν από περίπου ένα χρόνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον δήμο Φυλής, που είχε τα ιδανικά αντανακλαστικά την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους δήμους για την αναβάθμιση της περιοχής τους.
Η μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από το παλιό ενοικιαζόμενο κτίριο στο Αιγάλεω, σε άλλη περιοχή, είχε μπει στο τραπέζι από το 2016, όταν ξεκίνησε η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προϋπόθεση που έμπαινε ήταν να βρεθεί κάποιο κτίριο σε σημείο που θα ικανοποιούσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αστυνομίας, για καλύτερη αστυνόμευση και συνθήκες για τους αστυνομικούς.
Τότε εμφανίστηκε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο στην περιοχή του, για να εγκατασταθεί η Ασφάλεια, που αστυνομεύει όλη την Δυτική Αττική, αλλά και οκτώ περιπολικά, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον δήμο. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε τα οκτώ περιπολικά που είχε σκοπό να κάνει δωρεά στην Αστυνομία, να διατεθούν αποκλειστικά για την περιοχή του, καθώς επίσης να εγκατασταθούν στο κτίριο της Ασφάλειας και δύο ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), που ούτως ή άλλως υπάγονται στα Τμήματα Ασφαλείας.
Τα αιτήματα έγιναν δεκτά από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας, του Πολίτη και έτσι έφτασε η στιγμή της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας και άρχισε η προετοιμασία του κτιρίου.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς συνδικαλιστών για την μεταφορά του κτιρίου της Ασφάλειας από το Αιγάλεω στα Άνω Λιόσια, αλλά τελικά το θέμα προχώρησε.
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν πληρώνει ενοίκιο για το κτίριο και την ανακατασκευή πραγματοποίησε ο δήμος με δικά του έξοδα.
Το κτίριο που παραχώρησε ο δήμος είναι ένα διώροφο, όπου παλιότερα στεγαζόταν η Πολεοδομία.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου, το κτίριο εξετάστηκε από την τεχνική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έδωσε συγκεκριμένες προδιαγραφές για την ανακαίνιση του και κατόπιν ξεκίνησαν οι εργασίες.
Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους και ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας μεταφέρθηκε στην καινούργια της βάση, από όπου θα καλύπτει ολόκληρη την Δυτική Αττική.
Το προηγούμενο κτίριο στο Αιγάλεω δόθηκε πίσω στον ιδιοκτήτη του.
Ταυτόχρονα προχώρησε η δωρεά των οκτώ περιπολικών που αστυνομεύουν τον δήμο Φυλής.
Όπως λένε αξιωματικοί που το παρέλαβαν, το κτίριο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για υψίστου επιπέδου συνθήκες εργασίας και υγιεινής, διαθέτει υπερσύγχρονα κρατητήρια, γραφεία, μπάνια, κ.λ.π., είναι περιφραγμένο και θεωρείται υπερασφαλές, ενώ εξυπηρετεί απολύτως τους σκοπούς της Αστυνομίας.
Στο ισόγειο έχει διαμορφωθεί χώρος για τις δύο ΟΠΚΕ, όπως προέβλεπε το μνημόνιο συνεργασίας, ενώ τα γραφεία είναι στον πρώτο όροφο.

Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Με SMS στο κινητό θα μπορεί να αλλάξει κάποιος τη δεύτερη δόση

εμβόλιο AstraZeneca

Ενημερωτικό SMS θα λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες όσοι πολίτες κάτω των 60 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, προκειμένου να αλλάξουν εμβόλιο εάν το επιθυμούν, όπως προανήγγειλε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των συντακτών από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισαν οι ειδικοί, όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca θα μπορούν να το κάνουν. 

Για όσους πρέπει να κάνουν μόνο τη δεύτερη δόση του εμβολίου της εταιρείας, παραμένει η σύσταση η δεύτερη δόση να γίνεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος μιας σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας  στη δεύτερη δόση  είναι εξαιρετικά σπάνιος –μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων-.

Ωστόσο, εξαιρούνται τα άτομα που έχουν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις ή ορισμένα ειδικά ιατρικά προβλήματα για τα οποία μπορεί ο θεράπων ιατρός να κάνει ένα αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση. Πιο συγκεκριμένα γίνεται ισχυρή σύσταση να αποφύγουν τη 2η δόση του εμβολίου με AstraZeneca όσοι ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

Άτομα όλων των ηλικιών που κατά το διάστημα των πρώτων εβδομάδων μετά την 1η δόση εκδήλωσαν σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια θρόμβωσης, με ή χωρίς θρομβοπενία, όπως σημειώνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η 2η δόση θα πρέπει να γίνει με άλλο εμβόλιο. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται σχετικό αίτημα από θεράποντα ιατρό προς την αρμόδια επιτροπή μέσω του emvolio.gov.gr.

Άτομα όλων των ηλικιών που έχουν άλλον ειδικό λόγο για να γίνει η 2η δόση του εμβολιασμού τους με άλλο εμβόλιο. Θα είναι δυνατόν να γίνει αντικατάσταση του εμβολίου της 2ης δόσης μετά από έγκριση σχετικού αιτιολογημένου αιτήματος από θεράποντα ιατρό προς την αρμόδια επιτροπή μέσω του emvolio.gov.gr.

Άτομα ηλικίας μικρότερης από 30 ετών τα οποία για οποιοδήποτε λόγο έκαναν την 1η δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Συνιστάται η 2η δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο, εκτός αν, για λόγους ταχύτερης ανοσοποίησης ή άλλους λόγους, επιθυμούν να συνεχίσουν με τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

 

Διαβάστε επίσης:

Αχιλλέας Γραβάνης στο Ράδιο Κρήτη: Τι να κάνουν οι πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca

Ηράκλειο: Σταμάτησαν στη μέση του δρόμου για να τα πουν... (φώτο)

Αυτός είναι ο 35χρονος Κρητικός που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων

Θρήνος για τον 19χρονο Κώστα...