Παράταση δύο μηνών δίνεται στους πολίτες προκειμένου να βγάλουν Προσωπικό Αριθμό ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί 1.175.800 Προσωπικοί Αριθμοί. Οι 85.880 εκδόθηκαν μέσω ΚΕΠ και Προξενικών Αρχών, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 7,5% του συνόλου και καταδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει τις ψηφιακές υπηρεσίες. Ήδη 270.140 νέες ταυτότητες αναγράφουν τον Προσωπικό Αριθμό.
Προσωπικός Αριθμός: Μέχρι πότε η παράταση που ανακοινώθηκε
Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν τον Προσωπικό Αριθμό τους, με δυνατότητα επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων του προθέματος του ΑΦΜ, είτε μέσω της εφαρμογής myInfo στο pa.gov.gr (πατώντας εδώ), είτε μέσω ΚΕΠ και Προξενικών Αρχών.
«Η παράταση δίνεται προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη μέγιστη χρονική δυνατότητα επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων του Προσωπικού Αριθμού, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις. Το τρίτο κατά σειρά ψηφίο είναι αλφαβητικό και παράγεται αυτόματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λάστιχο τα ωράρια με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε άδειες, προσλήψεις, τετραήμερη εργασία