Ελλάδα

Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων: Οσο τα σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα

κλειστά σχολεία-απεργία

«Για όσο διάστημα τα ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα», ξεκαθάρισε με τηλεοπτική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, ωστόσο τόνισε πως σε περίπτωση που δοθεί παράταση του σχολικού έτους, οι γονείς «προφανώς και θα ξαναχρεωθούν».

Για τα ποσά που έχουν ήδη προπληρωθεί και εάν υπάρχει περίπτωση για επιστροφή χρημάτων σε γονείς, ανέφερε πως από τις 23 Μαρτίου ο σύλλογος απεύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και «τους δηλώναμε ξεκάθαρα ότι για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία δεν θα χρεωθείτε όποια υπηρεσία δεν σας παρέχετε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ιδιωτικά σχολεία έδειξαν ετοιμότητα για τις συνέπειες που θα προκαλούσε ο κορονοϊός και «δεν έψαχναν πλατφόρμες τελευταία στιγμή. Ήταν έτοιμα και ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας μέρας τα τηλε-μαθήματα. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήσαμε και γεμίσαμε την καθημερινότητα των παιδιών».

Επίσης, ξεκαθάρισε: «Για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεωθεί τίποτα. Εάν κάποιος έχει προπληρώσει, είτε θα του πιστωθεί για την επόμενη χρονιά, είτε θα του επιστραφεί, εάν πρόκειται για μαθητή της Γ' Λυκείου. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση του σχολικού έτους και μπούμε σε διαδικασία αναπλήρωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προφανώς και θα ξαναχρεωθούν. Γιατί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν τους ενέταξε στο πρόγραμμα των 800 ευρώ. Τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν τα δίδακτρα ως είσπραξη, για να πληρώσουν τους ανθρώπους που απασχολούν τους μαθητές στο πρωινό τους πρόγραμμα».

Ο κ. Κυραϊλίδης περιέγραψε μέσω πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Mega και την καθημερινότητα των σχολείων, όπου το πρωί χτυπά κανονικά το ηλεκτρονικό κουδούνι, ενώ επανέλαβε πως μετά την πρώτη εβδομάδα η διαδικασία της μάθησης γίνεται κανονικά. Επιπλέον, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή μπήκαν και οι ψυχολόγοι των σχολείων στη διαδικασία για να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών (Βίντεο)

εμβολιασμός

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο το υπουργείο Υγείας έχει ήδη επικοινωνήσει με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική, επιχειρώντας να δει εάν υπάρχει εμβολιαστικό ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οι οποίοι αμέλησαν μέχρι σήμερα να κάνουν το εμβόλιο.

Όπου εκδηλωθεί η πρόθεση από αρκετούς εργαζόμενους, οι μονάδες θα βρίσκονται εκεί, με προσωπικό που θα «απελευθερωθεί» από τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρατηρείται χαμηλό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 347 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 2.760 τα νέα κρούσματα - 17 θάνατοι - 172 οι διασωληνωμένοι

Self test - κορωνοϊός: Πρόστιμο σε εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα