Ελλάδα

Πώς εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα με τα ποτά - "μπόμπες"

ποτό μπόμπα

Μία πληροφορία για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παρασκευή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία λαθραίων ποτών κι ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ανήκε σε ένα άτομο με το προσωνύμιο "Γιάννης" ήταν αρκετά για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψη εννέα ατόμων και στον εντοπισμό δύο εργαστηρίων νόθευσης σε Καματερό και Ασπρόπυργο.

Ο "Κοντός" με την παρέα του φέρονται να είχαν γεμίσει με παράνομα ποτά - μπόμπες από τη Βουλγαρία δεκάδες νυχτερινά μαγαζιά στην Αττική αλλά πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Επικεφαλής της Οργάνωσης φέρεται να είναι ο "Κοντός" ο οποίος είχε δύο βασικά άτομα ως "βοηθητικούς υπαρχηγούς": τον "Giorgi" και τον "Νάσκο". Και οι τρεις φέρονται να επικοινωνούσαν με τον "Χρήστο", ο οποίος ήταν το άτομα που συνέδεε τα πάνω στρώματα της οργάνωσης με τα χαμηλά. Η εν λόγω ομάδα διακινούσε τις "μπόμπες" σε άλλους διακινητές.

Ενδεικτικά κομμάτια των συνομιλιών των εμπλεκομένων σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" είναι τα εξής:

Κοντός: Στον Άλεξ όχι σήμερα την προηγούμενη φορά θυμάσαι πόσα Χέιγκ πήγες;

Νάσκο: Πόσα μου είπες τόσα είναι

Κοντός: Εεεεε...

Νάσκο: Α ένα, ένα παρακάτω νομίζω

Κοντός: Τι;

Νάσκο: Χέιγκ

Κοντός: Κάτι Σαρκ πήγες;

Νάσκο: Ε, τώρα όλα μπορώ να ξέρω ρε Μίσα αυτό που μου έγραψες στο (ακατάληπτο) νομίζω μόνο Χέιγκ δεν το δίνω γιατί δεν ξέρω τι έγινε αυτός αυτή τη στιγμή έναν δεν ήθελε.

Κοντός: Εσύ λες ένα Χέιγκ λιγότερο ήταν...

Κώδικες επικοινωνίες

Τα μέλη της σπείρας που δρούσε στην Αττική είχαν αναπτύξει κωδικές ονομασίες για τα ποτά προκειμένου σε περίπτωση που παρακολουθούνται τα τηλέφωνα να μην δίνουν στίγμα για τη δράση τους. Έτσι, το ποτό Haig ήταν το H, τα χρήματα λέγονταν λουλούδια και τριαντάφυλλα, το Johny Walker άνδρας, το Bacardi νυχτερίδα ή Batman, το Johny Walker Black Label το έλεγαν... βλάκα ενώ τα ρέστα τους έδωσαν στη βότκα Absolut που την αποκαλούσαν χοντρή που@@@@. Το ελάχιστο όφελος των μελών της οργάνωσης στο διάστημα το οποίο τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί ανέρχεται στα 507.300 ευρώ.

Ελλάδα

Σοκ στην Κακαβιά: Ασθενοφόρο παρέσυρε και σκότωσε 10χρονο αγόρι

ασθενοφορο τροχαιο

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στην εθνική οδό Αργυροκάστρου - Κακαβιά όπου ένα δεκάχρονο παιδί χτυπήθηκε από διερχόμενο ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε ασθενή προς το Περιφερειακό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τη ζωή του μικρού παιδιού, το οποίο φαίνεται πως κατά τις 10:30 το πρωί διέσχιζε το δρόμο πλησίον των Βουλιαρατών. Η οικογένεια του άτυχου παιδιού βρισκόταν για περίπου 24ωρες ανάμεσα στα οχήματα που περίμεναν να περάσουν στην Ελλάδα.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβησαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες και οδήγησαν τον οδηγό του ασθενοφόρου στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, ενώ η ασθενής που επέβαινε στο ασθενοφόρο, διακομίστηκε με άλλο όχημα στο νοσοκομείο.

Πηγή: www.himara.gr