Ελλάδα

Πώς εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα με τα ποτά - "μπόμπες"

ποτό μπόμπα

Μία πληροφορία για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παρασκευή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία λαθραίων ποτών κι ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ανήκε σε ένα άτομο με το προσωνύμιο "Γιάννης" ήταν αρκετά για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψη εννέα ατόμων και στον εντοπισμό δύο εργαστηρίων νόθευσης σε Καματερό και Ασπρόπυργο.

Ο "Κοντός" με την παρέα του φέρονται να είχαν γεμίσει με παράνομα ποτά - μπόμπες από τη Βουλγαρία δεκάδες νυχτερινά μαγαζιά στην Αττική αλλά πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Επικεφαλής της Οργάνωσης φέρεται να είναι ο "Κοντός" ο οποίος είχε δύο βασικά άτομα ως "βοηθητικούς υπαρχηγούς": τον "Giorgi" και τον "Νάσκο". Και οι τρεις φέρονται να επικοινωνούσαν με τον "Χρήστο", ο οποίος ήταν το άτομα που συνέδεε τα πάνω στρώματα της οργάνωσης με τα χαμηλά. Η εν λόγω ομάδα διακινούσε τις "μπόμπες" σε άλλους διακινητές.

Ενδεικτικά κομμάτια των συνομιλιών των εμπλεκομένων σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" είναι τα εξής:

Κοντός: Στον Άλεξ όχι σήμερα την προηγούμενη φορά θυμάσαι πόσα Χέιγκ πήγες;

Νάσκο: Πόσα μου είπες τόσα είναι

Κοντός: Εεεεε...

Νάσκο: Α ένα, ένα παρακάτω νομίζω

Κοντός: Τι;

Νάσκο: Χέιγκ

Κοντός: Κάτι Σαρκ πήγες;

Νάσκο: Ε, τώρα όλα μπορώ να ξέρω ρε Μίσα αυτό που μου έγραψες στο (ακατάληπτο) νομίζω μόνο Χέιγκ δεν το δίνω γιατί δεν ξέρω τι έγινε αυτός αυτή τη στιγμή έναν δεν ήθελε.

Κοντός: Εσύ λες ένα Χέιγκ λιγότερο ήταν...

Κώδικες επικοινωνίες

Τα μέλη της σπείρας που δρούσε στην Αττική είχαν αναπτύξει κωδικές ονομασίες για τα ποτά προκειμένου σε περίπτωση που παρακολουθούνται τα τηλέφωνα να μην δίνουν στίγμα για τη δράση τους. Έτσι, το ποτό Haig ήταν το H, τα χρήματα λέγονταν λουλούδια και τριαντάφυλλα, το Johny Walker άνδρας, το Bacardi νυχτερίδα ή Batman, το Johny Walker Black Label το έλεγαν... βλάκα ενώ τα ρέστα τους έδωσαν στη βότκα Absolut που την αποκαλούσαν χοντρή που@@@@. Το ελάχιστο όφελος των μελών της οργάνωσης στο διάστημα το οποίο τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί ανέρχεται στα 507.300 ευρώ.

Ελλάδα

Μόρια: Ένταση και πετροπόλεμος μετά τον θάνατο του 20χρονου

μόρια

Ένταση επικρατεί από το πρωί στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια με αφορμή το θάνατο του 20χρονου από την Υεμένη.

Αφρικανοί, κυρίως, αιτούντες άσυλο διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους και διεκδικούν το διαχωρισμό τους από τους Αφγανούς που διαμένουν εκεί. Αυτή την ώρα έχουν καταλάβει το δρόμο μπροστά στο ΚΥΤ ενώ Αφγανοί τους πετάνε πέτρες μέσα από τον ελαιώνα.

Όπως έγινε γνωστό, ως κατηγορούμενος για το φόνο του 20χρονου συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι 27χρονος Αφγανός. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ανθρωποκτονίας αυτόν το μήνα στον καταυλισμό της Μόριας.