Ελλάδα

Περιπετειώδης διάσωση κατσίκας που εγκλωβίστηκε σε βράχο (βίντεο)

Κατσίκα

Επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας χρειάστηκε να στηθεί προκειμένου να απεγκλωβιστεί μία κατσίκα και τα νεογέννητα της στην περιοχή του Καϊάφα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ilialive.gr, το απόγευμα του Σαββάτου στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στην περιοχή του Καϊάφα, στο παλιό νταμάρι για να διασωθεί μια κατσίκα και τα μόλις μίας ημέρας νεογέννητα κατσικάκια της.

Η κατσίκα είχε κατέβει από το βουνό σε βράχο όμως εγκλωβίστηκε εκεί. Ο κτηνοτρόφος στο κοπάδι του οποίου ανήκε το ζώο, περίμενε μήπως καταφέρει να ανέβει και πάλι μόνη της, μιας και έχει ιδιαίτερες δυνατότητες στο σκαρφάλωμα σε δυσπρόσιτα μέρη.

Όμως το ζώο παρέμεινε εκεί ετοιμόγεννο για περισσότερο από δέκα ημέρες. Την Παρασκευή η κατσίκα γέννησε δύο κατσικάκια και τα είχε δίπλα της. Τότε ο κτηνοτρόφος αποφάσισε να καλέσει την πυροσβεστική μιας και έβλεπε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα να κατέβουν μόνα τους τα τρία ζώα από το βράχο.

Έτσι μετά από μία επιχείρηση η οποία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την κατσίκα, η οποία φοβισμένη έφευγε από το ένα σημείο προς το άλλο και τελικά με πολλές προσπάθειες κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν.

 Η επιχείρηση διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες
Η επιχείρηση διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες

Τα κατσικάκια είχαν τρομάξει πριν φτάσουν στο σημείο οι άνδρες της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να πέσουν σε πιο χαμηλό σημείο χωρίς να τραυματιστούν και να τα μαζέψει από εκεί ο κτηνοτρόφος.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν νυχτώσει.

 

 

Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία: Σκότωσε τη μάνα του πάνω στον καυγά

επεισόδιο αστυνομια

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη της Δράμας, όταν ένας άντρας τραυμάτισε θανάσιμα τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τραγικό συμβάν συνέβη έπειτα από έντονο διαπληκτισμό μητέρας και γιου. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τον δράστη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην εγκληματική πράξη.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή ενώ αναζητείται και το όπλο του εγκλήματος.