Ελλάδα

Παυλάκης: Lockdown τώρα, είμαστε σε πόλεμο με τον ιό

Ο κ. Παυλάκης

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, μίλησε και αναφέρθηκε σε νέο οριζόντιο lockdown.

Σχετικά με τα υπάρχοντα μέτρα είπε ότι «μετά από δύο εβδομάδες θα δούμε αν είναι πετυχημένα» και ζητάει οριζόντιο lockdown. «Να προχωρήσουμε τώρα σε lockdown – Να χτυπήσουμε τον ιό νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά. Με το lockdown «θα κόψουμε τα πόδια του ιού», επεσήμανε. «Lockdown 2 με 3 εβδομάδες για να έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους», εξήγησε.

Σχετικά με την ανοσία σημείωσε ότι ναι μεν όσοι περνάνε τον ιό αποκτούν ανοσία, αλλά δε γνωρίζουμε για πόσο καιρό. όπως και για τα εμβόλια είναι «άγνωστο ακόμα για το πόσο θα διαρκέσει η ανοσία από τα καινούργια εμβόλια».

Σχετικά με τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στο Ισραήλ ανέφερε ότι «την έπαθε από τα σχολεία, τους γάμους και το ξεσάλωμα του καλοκαιριού». Για τα ελληνικά δεδομένα υπογράμμισε ότι «θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία, θα κλείνουν ένα πίσω από το άλλο – Τα παιδιά θα κουβάλησουν τον ιό στα σπίτια τους».

«Πιστεύω ότι ο ιός είναι αερομεταδιδόμενος», τόνισε.

Κόσμος

Οικουμενικός Πατριάρχης: Θα συναντήσει τον Μπάιντεν στις ΗΠΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά την επίσκεψή του θα γίνουν τα θυρανοίξια του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, όπου έγιναν πριν από 20 χρόνια οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και άλλους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας και θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα ανακοινωθεί όταν λάβει την τελική του μορφή.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατιμήσεις - κρητικά προϊόντα: Δεν "αγγίζουν" τις τιμές παραγωγού οι αυξήσεις

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

Ηράκλειο - lockdown: Πότε θα ακούσουμε μουσική στα μαγαζιά - Πότε θα αρχίσουμε να... ξενυχτάμε

ESPA BANNER