Ελλάδα

Πατούλης: Θέτουμε την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο

2eeff3b6273242288c61645089414bf5.jpg

Στη δυναμική της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, των ευθυνών και των πόρων προς όφελος του ασθενή και της Δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο Pharma & Health Conference.
Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων, τη μεγάλη σημασία της Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του πληθυσμού και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλες τους πολίτες.
"Η Αττική σκοπεύουμε να παίξει κυρίαρχο ρόλο και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε περιφέρεια πρότυπο στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε με επιτυχία από το 2004, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Θα επιχειρήσουμε την αποκατάσταση των ανεπαρκειών του κρατικού μηχανισμού, θέτοντας την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο και γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα καθημερινό στοίχημα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε ανακοινώσει και την δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, καθώς έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας ,τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που πλήττονται από την έλλειψη υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού", τόνισε ο Πατούλης.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της επαγρύπνησης των μηχανισμών της πολιτείας καθώς και στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη για την αποτροπή επιδημιών που στις σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζονται επιτυχώς, με τη στοχευμένη και αποτελεσματική Ενημέρωση Υγείας.

Ελλάδα

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη Μυτιλήνη

σκαφος λιμενικο επιχειρηση διασωσης νυχτα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.