Ελλάδα

Πατούλης: Θέτουμε την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο

2eeff3b6273242288c61645089414bf5.jpg

Στη δυναμική της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, των ευθυνών και των πόρων προς όφελος του ασθενή και της Δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο Pharma & Health Conference.
Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων, τη μεγάλη σημασία της Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του πληθυσμού και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλες τους πολίτες.
"Η Αττική σκοπεύουμε να παίξει κυρίαρχο ρόλο και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε περιφέρεια πρότυπο στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε με επιτυχία από το 2004, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Θα επιχειρήσουμε την αποκατάσταση των ανεπαρκειών του κρατικού μηχανισμού, θέτοντας την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο και γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα καθημερινό στοίχημα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε ανακοινώσει και την δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, καθώς έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας ,τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που πλήττονται από την έλλειψη υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού", τόνισε ο Πατούλης.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της επαγρύπνησης των μηχανισμών της πολιτείας καθώς και στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη για την αποτροπή επιδημιών που στις σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζονται επιτυχώς, με τη στοχευμένη και αποτελεσματική Ενημέρωση Υγείας.

Ελλάδα

Πάνω από 175 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τριήμερο

Πρόσφυγες

Νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 3ημερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από 07.00 της Παρασκευής έως 07.00 σήμερα Δευτέρα υπήρξε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στη Χίο όπου εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Επίσης καταγράφησαν 5 περιστατικά αποβιβάσεων σε ακτές νησιών.

Ειδικότερα 2 περιστατικά στη Λέσβο με 81 πρόσφυγες-μετανάστες και δυο διακινητές, ένα στο Αγαθονήσι με 43 πρόσφυγες-μετανάστες και ένα στη Σύμη με 21 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Σημειώνεται πως το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο με τους ανέμους να φτάνουν ως 8 μποφορ δεν υπήρξε καμία άφιξη προσφύγων-μεταναστών.