Ελλάδα

Πατέρας 15χρονης: Θέλω και οι δύο να σαπίσουν στη φυλακή

κοπέλα βιασμός

Θέλω και οι δύο να σαπίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή. Πρέπει να πληρώσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο για το κακό που έκαναν στο παιδί μου”. Είναι τα πρώτα λόγια που βγαίνουν αβίαστα από το στόμα του πατέρα της 15χρονης Μαρίας, που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον πατριό της, στα Θάσο.

Πριν από λίγες μέρες με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, τόσο ο 50χρονος όσο και η μητέρα της ανήλικης οδηγήθηκαν στη φυλακή. “Όταν άκουσα την απόφαση για την προφυλάκιση των δύο δραστών που προξένησαν το μεγαλύτερο κακό στο παιδί μου, αισθάνθηκα ανακούφιση και ευχαρίστησα τον Θεό. Το κακό που έκαναν στην κόρη μου και στην ψυχή της δεν αποκαθίσταται από καμία τιμωρία”, δηλώνει μέσω του δικηγόρου του, Χρυσόστομου Βελάκη, ο κ. Γιάννης, πατέρας του ανήλικου κοριτσιού.

Αμετανόητος ο πατριός, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή δήλωσε αθώος. “Δεν υπάρχουν αποδείξεις για όσα κατηγορούμε. Πράξεις δεν υπάρχουν. Μόνο λόγια. Με λόγια σταυρώνομαι. Να σας πω και μία λαϊκή παροιμία; Τα λόγια κ... δεν τρυπάνε”, κατέθεσε με θρασύτητα ο 50χρονος κατηγορούμενος.

Από την πλευρά της η μητέρα της 15χρονης, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φαίνεται ότι γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια η κόρη της από τον σύντροφό της, αρνήθηκε τα πάντα. “Δεν γνώριζα τίποτα για τις πράξεις του συντρόφου μου στην κόρη μου”, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή.

Οι δυο τους δεν έπεισαν τους τις Αρχές και κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της συνέργειας στον βιασμό και στην αποπλάνηση ανηλίκου.

“Στηρίζοντας ως πατέρας την κόρη μου σε αυτό που περνάει σε τόσο ευαίσθητη ηλικία, θέλω να πω στους γονείς αυτό που βαθιά πιστεύω: Μην αφήνετε τέτοια πράγματα στο σκοτάδι. Αυτός που κάνει τέτοιες πράξεις πρέπει να καταγγέλλεται και να πληρώνει με τον νόμο για αυτό που έκανε”. Αυτό ήταν το μήνυμα που στέλνει μέσω της Realnews, ο πατέρας της 15χρονης που πλέον με τη βοήθεια ειδικών προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της.

Πηγή: Realnews

Ελλάδα

Χρυσοχοϊδης - κορωνοϊός:«'Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους»

 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις δηλώσεις του σχετικά με τις δράσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. «Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών», είπε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, χθες, Παρασκευή, επισήμανε: «Η Αστυνομία έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, ενώ κατέγραψε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έκανε ελέγχους σε 3.600 μαγαζιά με 254 παραβάσεις. Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί».

Αμέσως μετά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε, ότι όλη η Αστυνομία είναι και θα είναι στον δρόμο, από τον αρχηγό της μέχρι τον τελευταίο απλό αστυφύλακα, ενώ έκανε έκκληση να μην πάρουν οι πολίτες με ελαφριά συνείδηση την κατάσταση. «Δηλαδή να βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν», διευκρίνισε.

«Θα είμαστε παντού από τη Δευτέρα και μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούργια μέτρα», είπε και πρόσθεσε: «Συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμες σε κάποιον άλλο που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγταζιά είναι ανοιχτά, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλεγχοι και σε αυτές τις περιοχές θα είναι σαρωτικοί. Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη».

Αναφερόμενος στην έννοια της αλληλεγγύης σήμερα, ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε: «Η λυδία λίθος της αλληλεγγύης σήμερα είναι να φοράς μάσκα. Είναι να τηρείς τα μέτρα. Γιατί αυτός είναι ο κοινός αγώνας της επιβίωσης. Ανθρωπιά σήμερα είναι το τηλέφωνο του πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο χθες. Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και η συμπόνοια ξεπερνά τα σύνορα».

Και κατέληξε ο κ.Χρυσοχοίδης: «Τον κορονοϊό, όπως προηγουμένως είπε ο κ.Χαρδαλιάς, θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε με την συμπεριφορά που θα οδηγείται από αυτή τη συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».