Ελλάδα

Παρέα στη ζωή, παρέα και στη γειτονιά των αγγέλων οι δύο κολλητοί

5d10ab1251e7b.jpg

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς των δύο νεαρών ποδηλατών που έχασαν με τραγικό τρόπο της ζωή τους την Κυριακή το πρωί, όταν ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τους χτύπησε κατά τη διάρκεια προπόνησής τους. 

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 24χρονου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την τελευταία φορά που τον είδε ζωντανό. Ήταν το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει για την προπόνησή του. Ήταν χαμογελαστός και χαρούμενος, την αποχαιρέτησε και ξεκίνησε να συναντήσει τους υπόλοιπους φίλους του. 

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο και της είπαν ότι το παιδί της ήταν στο νοσοκομείο. Η ίδια κατέρρευσε μόλις οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ο Γιώργος της ήταν νεκρός. 

Τα ίδια συναισθήματα και για τον πατέρα του άλλου παιδιού. Όπως είπε ήταν ένα παιδί με όνειρα, που λάτρευε τον αθλητισμό και διέπρεπε σε αυτόν. Μάλιστα σήμερα θα έπαιρνε και το πτυχίο του από τη Γεωπονική Σχολή και ετοιμαζόταν να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. 

Με τον Γιώργο ήταν κολλητοί, έκαναν παρέα, ήταν μαζί στη σχολή και το αγαπημένο τους άθλημα, την ποδηλασία. Όπως έκαναν παρέα στη ζωή, έτσι «έφυγαν» και παρέα για τη γειτονιά των αγγέλων, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες και τους φίλους τους. 

Σε σοκ η οδηγός, δε γνωρίζει για το θάνατο των ποδηλατών
Στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και η 62χρονη οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε τους δύο νεαρούς. 

Όπως είπε ο αδελφός της, στην εκπομπή «Μαζί σου», η συγκεκριμένη στροφή, όπου έγινε το δυστύχημα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και εκεί έχουν χαθεί κι άλλες ζωές στο παρελθόν. 

Η οδηγός, είπε στον αδελφό της ότι κινούνταν με 40 – 50 χλμ. Στη στροφή είδε ξαφνικά μπροστά της τους ποδηλάτες, οι οποίοι δεν ήταν ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά σε οριζόντια διάταξη. Σύμφωνα με την ίδια, τα δύο νεκρά παιδιά, ενδεχομένως να βρίσκονταν και στο αντίθετο ρεύμα, χωρίς όμως να μπορεί να πει κάτι τέτοιο με βεβαιότητα. 

Μόλις τους είδε η γυναίκα πανικοβλήθηκε, γιατί φοβήθηκε ότι θα τους χτυπήσει. Έστριψε το τιμόνι δεξιά, όμως οι ρόδες πάτησαν πάνω σε χορτάρι, το αυτοκίνητο γλίστρησε, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε τους ποδηλάτες, σκοτώνοντας τους δύο πρώτους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. 

Όπως αναφέρει το star.gr η ίδια δε γνωρίζει απολύτως τίποτα για την τύχη των δύο παιδιών. Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, είναι απελπισμένη και όπως είπε ο αδελφός της σκέφτεται ακόμα και την αυτοκτονία. 

Για να μην καταρρεύσει ψυχολογικά άλλωστε οι γιατροί συνέστησαν τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, ώστε να μην μάθει τα τραγικά νέα από τις ειδήσεις. 

Ο αδελφός της εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων, δηλώνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι. 
 

Ελλάδα

Βουλή: Ιχνηλατούνται στη Βουλή οι επαφές της Κεραμέως

βουλη

Απολύμανση της Ολομέλειας της Βουλής και ιχνηλάτηση των επαφών της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεως, που ανιχνεύθηκε θετική στον κορωνοϊο, πραγματοποίησε ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο στο κοινοβουλιο.

Σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της υπουργού Παιδείας, που διαπιστώθηκε σήμερα κατόπιν μοριακού ελέγχου PCR, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της εντός της Βουλής, ενώ ήδη διενεργούνται rapid test σε επαφές της εντός του Κοινοβουλίου.

Όσα πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα ήταν αρνητικά.

Διενεργήθηκε επισης απολύμανση σε χώρους του Μεγάρου της Βουλής (αίθουσα Ολομέλειας, περιστύλιο, κοινόχρηστοι χώροι του ισογείου, σε γραφεία του 2ου ορόφου κ.α.).