Ελλάδα

Παραδόθηκε στη Γεροβασίλη το πόρισμα της Επιτροπής για τη Διαχείριση Πυρκαγιών

φωτιά αττική

Την τελική μελέτη της επιστημονικής ομάδας για τις πυρκαγιές παρέδωσαν και επίσημα σήμερα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διαχείριση των Πυρκαγιών.

Η Επιτροπή συστάθηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την τραγωδία στο Μάτι, υπό την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Dr Johann Georg Goldammer και τα συμπεράσματά της παραδόθηκαν στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά και οι υπουργοί που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία σχετικά με τις τελικές προτάσεις.

Όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής, καθηγητής Johann Georg Goldammer, το πόρισμα «είναι αποτέλεσμα ενός πολύ εντατικού διαλόγου που διήρκεσε τέσσερις μήνες και στον οποίο συμμετείχαν Έλληνες επιστήμονες, ειδικοί, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες όλων των κλάδων. Συμμετείχαν, επίσης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε ένα στρογγυλό τραπέζι, σε εθνικό επίπεδο, τον Δεκέμβριο του 2018, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες».

Στη συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη συμμετείχε και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, ενώ το πολυσέλιδο πόρισμα της Επιτροπής παρέδωσαν εκ μέρους της Επιτροπής, οι καθηγητές Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Ιωάννης Μητσόπουλος, και Γιώργος Ευτυχίδης, οι οποίοι ανέλυσαν στην υπουργό το σκεπτικό των προτάσεων που υποβάλλουν.

Σημειώνεται, ότι οι προτάσεις της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διαχείρηση Πυρκαγιών θα μελετηθούν από τους προέδρους και τα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής συναντώνται με εκπροσώπους και άλλων αρμόδιων φορέων, ώστε να διαμορφωθεί κοινή αντίληψη για το νομοθετικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει ήδη προχωρήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ελλάδα

Τραγικό τέλος - Βρέθηκε νεκρός ο ψαράς

Περιπολικό Λιμενικού

Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος ψαράς που αγνοείτο σε ακτή δυτικά της Γερακινής Χαλκιδικής. Ο 63χρονος ψαράς παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Στις έρευνες συμμετείχε ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα αλιευτικό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού.

Ο 63χρονος αγνοείτο από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν πήγε για ψάρεμα με μικρό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου. Καθώς ο ίδιος δεν επέστρεψε έως το βράδυ, οι οικείοι του απευθύνθηκαν στην αστυνομία και έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες, αναφέρει το chalkidikinews.