Ελλάδα

Οργανωμένο έγκλημα: Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

οργανωμένο έγκλημα

Ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά το μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων τόσο στην Αττική όσο και στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δημιουργείται μία ομάδα δράσης με δύο αξιωματικούς από κάθε Υπηρεσία που ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα. Θα είναι σε ανοιχτή γραμμή, θα επεξεργάζονται πληροφορίες και θα συντονίζουν ενέργειες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αν υπάρχει ένας κακοποιός που εμπλέκεται τόσο σε ληστείες όσο και σε διακίνηση ναρκωτικών, δεν θα ασχολούνται μαζί του οι δύο υπηρεσίες ξεχωριστά, αλλά θα υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός. Ταυτόχρονα μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το καλύτερο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος είναι η δημιουργία μίας υπηρεσίας που θα είχε κάτω από φτερά της όλες αυτές που υπάρχουν σήμερα.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Ξινή" της βγήκε η βόλτα στη λαϊκή

Κρήτη: Η ξαφνική έρευνα στα κελιά... έβγαλε "λαβράκι" (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Νεαρός δίνει την πιο δύσκολη "μάχη" της ζωής του

Τοπική αυτοδιοίκηση: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα

Ελλάδα

Lockdown τέλος στη Μύκονο: Άνοιξε ξανά - βιντεο

τουρισμός διακοπές Ελλάδα Μύκονος

Από σήμερα στις 06:00 τα ξημερώματα, η Μύκονος άνοιξε ξανά, «σιωπηρά» και χωρίς ανακοίνωση, ωστόσο θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση.

Αν, μάλιστα, παρατηρηθούν φαινόμενα που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, τότε δεν αποκλείεται ένα νέο κλείσιμο του νησιού, κάτι που αν μη τι άλλο ουδείς επιθυμεί στο νησί των ανέμων.

Τα πάρτι σε πολυτελή γιοτ και βίλες αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι» και προκαλούν προβληματισμό, λόγω της αδυναμίας αυστηρού ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, παρά το γεγονός ότι η μουσική είχε μπει στο «mute» και ο συνωστισμός είχε μειωθεί. Πάντως, αυτή τη στιγμή παρατηρείται μία ελάχιστη μείωση στα κρούσματα, υπάρχει ωστόσο μία σταθεροποίηση στις ροές.

Ποια νησιά βρίσκονται ένα βήμα πριν από το «κόκκινο»
Εκτός από τη Μύκονο ωστόσο, το διάστημα πέρασε στο επίκεντρο βρέθηκαν και άλλα νησιά λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν. Ένα από αυτά είναι η Πάρος όπου εφαρμόζεται ένα νέο «μοντέλο» μέτρων με εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα όπου παρατηρείτο έντονος συνωστισμός. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα επιβλήθηκαν πρόστιμα των 2.000 ευρώ και κλείσιμο επτά ημερών, σε 8 νυχτερινά καταστήματα, επτά στην Πάρο και ένα στην Αντίπαρο, όπου εντοπίστηκαν όρθιοι πελάτες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται στα 20.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο…

Τα επόμενα νησιά που φαίνεται να «κοκκινίζουν» είναι η Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη και έπονται Ζάκυνθος και Κέρκυρα, με την αρμόδια επιτροπή να κρίνει τις επόμενες μέρας αν και σε αυτά είναι απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων τύπου…  Μυκόνου ή «μοντέλο» αυστηρών ελέγχων και προστίμων σε κέντρα διασκέδασης με συνωστισμό και όρθιους…

Η λύση της «κοινωνικής φούσκας»
Οι επιστήμονες προτείνουν τη λύση της κοινωνικής φούσκας και στις διακοπές. Εξηγούν πως ακόμη και στην παραλία ή στις βόλτες μας στα νησιά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παρέα, που θα είναι πάντα η ίδια και δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)