Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έγινε μια πρώτη συζήτηση για την εκλογική προετοιμασία του κόμματος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.
Συμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε σκόπιμο το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος να εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, καθώς τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν «αιτήματα» μελών και στελεχών ακόμη και για έκτακτο εκλογικό συνέδριο.
Όπως αναμενόταν υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την πολιτική γραμματεία τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που ακολούθησαν τον Π. Λαφαζάνη στο νέο εγχείρημα της «Λαϊκής Ενότητας».
Πρόκειται για τους Στάθη Λεουτσάκο (βουλευτής και γραμματέας πλέον της ΛΑΕ), τη Σόφη Παπαδογιαννηκαι τον Αντώνη Νταβανέλο (επικεφαλής της ομάδας ΔΕΑ που συνεργαζόταν με την Αριστερή Πλατφόρμα).
Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες. Υπενθύμισε ότι η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. “Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν”.