Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Οι φωτογραφίες της σπείρας που λήστευε ηλικιωμένους

21052475_.limghandler.jpg
 clock 22:12 | 08/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Κυριακή, μετά από σχετική διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 10 (εκ των 11) μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συνδρομή οικιακών βοηθών και αποκλειστικών νοσοκόμων, που τους παρείχαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και τα μέτρα φύλαξης των κατοικιών τους.

Συνελήφθησαν στις 25 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Μεταξύ αυτών, είναι και ο ομογενής παλαιστής-Ολυμπιονίκης με τα ελληνικά χρώματα Αβτανδίλ Ξανθόπουλος, που γεννήθηκε το 1971 στη Γεωργία.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω εγκληματική ομάδα, που αποτελούνταν από Γεωργιανούς, είχαν ενταχθεί ως μέλη και γυναίκες γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, αποσπούσαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Ηδη έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων-κλοπών με αυτή τη μεθοδολογία.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis